ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΠάτρα: “Ανοιχτό” το Υπουργείο για υπογειοποίηση του τρένου – Σε εξέλιξη η σύνταξη βελτιωτικής μελέτης

Πάτρα: “Ανοιχτό” το Υπουργείο για υπογειοποίηση του τρένου – Σε εξέλιξη η σύνταξη βελτιωτικής μελέτης

Πάτρα: “Ανοιχτό” το Υπουργείο για υπογειοποίηση του τρένου – Σε εξέλιξη η σύνταξη βελτιωτικής μελέτης

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Πατρέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για την διεύλευση – υπογειοποίηση -του τρένου από την Αχαΐκή Πρωτεύουσα, ωστόσο όπως έγραψε το tempo24.gr, υπήρξε δέσμευση το θέμα να τεθεί επί τάπητος σε νέα σύσκεψη που θα οριστεί το προσεχές διάστημα, με την συμμετοχή και εκπροσώπων της ΕΡΓΟΣΕ και φορέων της πόλης.

“Ήταν μια γενική κουβέντα, ενημέρωσαμε τον Υπουργό για το θέμα και τα αιτήματα του Δήμου”, δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας 105,3 ο Αντιδήμαρχος Έργων Πάτρας Χρήστος Κορδάς.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η επέκταση και ολοκλήρωση του νέου υψηλών προδιαγραφών σιδηροδρομικού δικτύου ΠΑΘΕ, με την ανάπτυξη της σχετικής υποδομής στην περιοχή της Πάτρας.

Στην επικείμενη συνάντηση αναμένεται να παρουσιαστεί η μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην επεξεργασία όλων των εναλλακτικών σεναρίων, για την επιλογή της βέλτιστης τελικής λύσης στο συγκεκριμένο έργο.

“Τα όσα ακούγονται για υπέρογκα ποσά που απαιτεί η υπόγεια διέλευση του τρένο από την πόλη, δεν ισχύουν” δήλωσε ο κ. Κορδάς για να επισημάνει πως “υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο, Υπάρχουν περιπτώσεις σε άλλες πόλεις όπου το έργο έγινε με χαμηλό κόστος”

Πρόκειται για ένα έργο, που εντάσσει και αναβαθμίζει την Πάτρα, ως πύλη της Δυτικής Ελλάδας, στο σύγχρονο διευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρομικών μεταφορών.

tempo24.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr