ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΠάτρα: Στον Σπίρτζη ο Κ. Πελετίδης για την επέκταση του σιδηροδρόμου – Να μη δημιουργηθούν προβλήματα στον αστικό ιστό με τη χάραξη της γραμμής

Πάτρα: Στον Σπίρτζη ο Κ. Πελετίδης για την επέκταση του σιδηροδρόμου – Να μη δημιουργηθούν προβλήματα στον αστικό ιστό με τη χάραξη της γραμμής

Πάτρα: Στον Σπίρτζη ο Κ. Πελετίδης για την επέκταση του σιδηροδρόμου – Να μη δημιουργηθούν προβλήματα στον αστικό ιστό με τη χάραξη της γραμμής

Οι πιθανές λύσεις κατασκευής και χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία προβλημάτων στον αστικό ιστό της πόλης, τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη φάση λειτουργίας του σιδηροδρομικού έργου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Ουσιαστικά το θέμα της συνάντησης ήταν η επέκταση και ολοκλήρωση του νέου υψηλών προδιαγραφών σιδηροδρομικού δικτύου ΠΑΘΕ, με την ανάπτυξη της σχετικής υποδομής στην περιοχή της Πάτρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Χρήστος Κορδάς Αντιδήμαρχος Έργων, η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και στελέχη του δήμου Πατρών.

Πρόκειται για ένα έργο, που εντάσσει και αναβαθμίζει την Πάτρα, ως πύλη της Δυτικής Ελλάδας, στο σύγχρονο διευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σε κλίμα συνεργασίας Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ και Δήμου συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα νέα συνάντηση των δύο πλευρών, προκειμένου στο μεταξύ οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ ΑΕ και της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ να ολοκληρώσουν την μελέτη και επεξεργασία όλων των εναλλακτικών σεναρίων, για την επιλογή της βέλτιστης τελικής λύσης στο συγκεκριμένο έργο.

tempo24.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr