ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομια73 η Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ και Συνδιάσκεψη με φορείς Περιφέρειας Κρήτης

73 η Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ και Συνδιάσκεψη με φορείς Περιφέρειας Κρήτης

73 η Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ και Συνδιάσκεψη με φορείς Περιφέρειας Κρήτης

Η 73 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΠΑΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος και οι εκπρόσωποι των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ: κ. Πλάτων Μαρλαφέκας (Πρόεδρος) εκ μέρους της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Ευάγγελος Καρκανάκης (Αντιπρόεδρος) εκ μέρους της Αναπτυξιακής Κρήτης, κ. Απόστολος Παπαδούλης (Αντιπρόεδρος) εκ μέρους της ΑΕΔΕΠ, κ. Στέλιος Αστρακάς (Γραμματέας) εκ μέρους της ΑΝΔΙΑ, κ.Φωκίων Θωμάς Αλγιανάκογλου εκ μέρους της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ και ο κ. Ελευθέριος Αντωνακόπουλος εκ μέρους της ΕΛΑΝΕΤ.

Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε ο Προϋπολογισμός Λειτουργικών Δαπανών του ΕΦΕΠΑΕ για το έτος 2023, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

 

Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, ακολούθησε συνδιάσκεψη με τους κκ Σταύρο Αρναουτάκη και Αντώνη Παπαδεράκη Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης αντίστοιχα, τους Προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κρήτης, κκ Θωμά Χαριτάκη, Εμμανουήλ Αλιφιεράκη, Γεώργιο Γιακουμάκη και Αντώνιο Ροκάκη, την Προϊσταμένη της ΕΥΔΕΠ Κρήτης κ. Μαρία Κασσωτάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Κρήτης, με θέμα την «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της λειτουργίας του ΕΦΕΠΑΕ για την Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Περιφέρεια Κρήτης και Πανελλαδικά», η οποία πραγματοποιήθηκε από τους κκ Αριστείδη Φραγκάκη, Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακής Κρήτης και κ. Γεώργιο Τερζάκη, Διευθυντή Αξιολόγησης και Υλοποίησης Έργων Αναπτυξιακής Κρήτης.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής Κρήτης για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, τονίζοντας ότι ο ΕΦΕΠΑΕ έχει οργανική σχέση συνεργασίας με τις Περιφέρειες για τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων και συγκεκριμένα ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια και τους φορείς της Περιφέρειας Κρήτης έχει υπάρξει εξαιρετική, ευελπιστώντας ότι η αγαστή αυτή συνεργασία και η αμοιβαίως ωφέλιμη σχέση θα συνεχιστεί και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε τόσο το Υπουργείο, όσο και τον ΕΦΕΠΑΕ για την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια, τονίζοντας και εκείνος με τησειρά του τα θετικά αποτελέσματά της.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος ευχαρίστησε τόσο τη Διοίκηση όσο και το προσωπικό του ΕΦΕΠΑΕ, της Αναπτυξιακής Κρήτης και της Περιφέρειας για την επιτυχή διαχείριση των δράσεων ευθύνης τους, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την οικονομία σε μία πολύ δυσχερή και απαιτητική περίοδο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης, η Αναπτυξιακή Κρήτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κο Φωκίωνα Θωμά Αλγιανάκογλου για την πολυετή προσφορά του στον ΕΦΕΠΑΕ, ως παλαιότερο μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στον κ. Αλγιανάκογλου ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, εριφερειάρχης Κρήτης. Επίσης, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στον κ. Γεώργιο Επανωμεριτάκη για την πολυετή προσφορά του στην Αναπτυξιακή Κρήτης, ως παλαιότερο μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, την οποία επέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος.

Ολοκληρώνεται το προσωρινό πέρασμα του Εύηνου με την ασφαλτόστρωση (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ