ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτο 73% η ανοσία στο Δήμο Αγρινίου – Κανονικά τα τεστ τους οι ανεμβολίαστοι

Στο 73% η ανοσία στο Δήμο Αγρινίου – Κανονικά τα τεστ τους οι ανεμβολίαστοι

Στο 73% η ανοσία στο Δήμο Αγρινίου – Κανονικά τα τεστ τους οι ανεμβολίαστοι

Στο 73% η ανοσία στο Δήμο Αγρινίου – Κανονικά τα τεστ τους οι ανεμβολίαστοι

Ως αντιδημοκρατικό και αναποτελεσματικό χαρακτηρίζει το μέτρο του προστίμου των 300 ευρώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιος Κομματάς

Εδώ και καιρό ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε προαναγγείλει την επιβολή προστίμων ύψους 300 ευρώ την εβδομάδα σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο, που αρνείται να κάνει διαγνωστικό τεστ, συμπληρώνοντας μάλιστα πως το πρόστιμο θα οδηγεί στην αποστέρηση του μισθού!

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Βορίδης τα διαθέσιμα στοιχεία, που υπάρχουν σχετικά με τον εμβολιασμό των δημόσιων υπαλλήλων είναι καλύτερα σε σχέση με το ποσοστό του γενικού πληθυσμού, επισημαίνοντας πως το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται σχεδόν στο 20% πανελλαδικά!

Το ποσοστό αυτό, όπως επισήμανε ο κ. Βορίδης, πρέπει  να προσκομίζει στην υπηρεσία του ένα τεστ την εβδομάδα, ενώ αν δεν γίνει αυτό, δεν θα αποφύγει το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ, το οποίο θα παρακρατείται άμεσα από το μισθό τους!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιος Κομματάς

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιος Κομματάς μιλώντας στη «Σ» για το ζήτημα διευκρίνισε πως όλοι οι υπάλληλοι ακολουθούν τις οδηγίες, συμπληρώνοντας παράλληλα πως το μέτρο του προστίμου των 300 ευρώ είναι αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, ενώ εκτίμησε πως θυμώνει το κόσμο και έτσι δεν κάνει το εμβόλιο!

Παράλληλα ο κ. Κομματάς ανέφερε πως: «oι υπάλληλοι του δήμου Αγρινίου που έχουν εμβολιαστεί είναι περίπου 55% και το ποσοστό μαζί με αυτούς που έχουν νοσήσει ανέρχεται στο 73% περίπου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κομματάς, μιλώντας στη «Σ», τόνισε: «πιστεύω πως το πρόστιμο είναι ένα μέτρο για να υποχρεώσει τους υπάλληλους να κάνουν το εμβόλιο. Στον εμβολιασμένο δίνει το δικαίωμα να κάνει δωρεάν το rapid test, παρά το ότι και ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό, ενώ ο ανεμβολίαστος παρ’ όλο που και αυτός μεταδίδει, πρέπει να πληρώσει 10 ευρώ κάθε εβδομάδα για να κάνει το τεστ. Στην περίπτωση που δεν το κάνει θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο των 300 ευρώ στην αρχή.

Υπάρχει και η τοποθέτηση να βγουν σε αναστολή. Τι σημαίνει όμως αναστολή: ο συγκεκριμένος υπάλληλος σημαίνει πως δεν θα εισπράττει καθόλου τον μισθό του, ενώ αν ένας άλλος για παράδειγμα υπάλληλος του δημοσίου ή δήμου, κατηγορηθεί για παιδεραστία ή κατηγορηθεί πως έκλεψε το δημόσιο, αυτός θα μπει σε αργία, σε διαθεσιμότητα και θα εισπράττει το 50% του μισθού του, ενώ ο ανεμβολίαστος υπάλληλος δεν θα παίρνει τίποτε. Πιστεύω πως δεν είναι δημοκρατικό αυτό. Η δημοκρατία είναι να πείσεις τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο, παρά να του το επιβάλλεις. Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας.

Στο δήμο Αγρινίου δεν υπήρξε περίπτωση που να βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ. Οι υπάλληλοι κάνουν τεστ, ενώ όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο λένε πως όσο μπορούμε θα συνεχίσουν να κάνουν το τεστ. Ο τρόπος, η πολιτική που εφαρμόστηκε έφερε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτά που περιμέναμε. Το μέτρο είναι αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και πιστεύω πως θυμώνει τον κόσμο και δεν κάνει το εμβόλιο.

Πρέπει να υπάρξει καμπάνια από το Κράτος για να πείσει τον κόσμο και τους υπαλλήλους του δημοσίου να εμβολιαστούν. Μόνο με πειθώ μπορούν να εμβολιαστούν οι περισσότεροι που δεν κάνουν το εμβόλιο. Τα άλλο μέτρα είναι αστυνομικά μέτρα τα οποία φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.331 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr