ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠυρ και μανία στον Πύργο με τον δήμο Αγρινίου!

Πυρ και μανία στον Πύργο με τον δήμο Αγρινίου!

Πυρ και μανία στον Πύργο με τον δήμο Αγρινίου!

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πύργου τέθηκε προς συζήτηση ο τρόπος δράσης του δήμου, απέναντι στην άρνηση του δήμου Αγρινίου να βοηθήσει την κατάσταση για το πρόβλημα των απορριμμάτων, παρά το γεγονός πως υπάρχει σαφής εντολή από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σημαντική πρόταση, ήταν αυτή του επικεφαλής της παράταξης «ΑναΣΑ», Τάκη Αντωνακόπουλου, ο οποίος ανέφερε στην τοποθέτησή του να εκδοθεί αναφορά από το δημοτικό συμβούλιο, που θα προσυπογράφουν όλοι ανεξαιρέτως και η οποία θα ζητά από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να δώσουν λύση ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει με τον δήμο του Αγρινίου και την άρνηση του δημάρχου, Γιώργου Παπαναστασίου να δεχθεί ο ΧΥΤΑ Στράτου τα σκουπίδια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.
Στο παραπάνω συμφώνησαν οι επικεφαλής, Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Αργυρόπουλος, Δώρα Καλάκου και Χρήστος Γιάνναρος, με τον δήμαρχο του Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, να ρίχνει για ακόμα μια φορά τα βέλη του προς τον δήμαρχο του Αγρινίου για την άρνησή του αυτή.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, επεσήμανε στην τοποθέτησή του, υπερασπιζόμενος τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι: «Αργά αλλά σταθερά προχωράμε στην επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων. Η υπόθεση του εργοστασίου θα ανοίξει μόλις λειτουργήσει η ενδιάμεση λύση. Εμείς προετοιμαζόμαστε σταθερά για την δική μας λύση. Μέχρι σήμερα στο πρόβλημά μας και το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μας εγκατέλειψε αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής μας βοηθά και μας στηρίζει. Ο δήμαρχος Αγρινίου που βγήκε πρόεδρος της ΠΕΔ με την ψήφο μου αρνείται να εφαρμόσει. Αν πεθάνει ένα παιδί στην πόλη του Πύργου εγώ ο ίδιος θα πάω να καταθέσω για να καταδικασθεί».

1_398

www.patrisnews.com

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr