ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΕπικίνδυνα «μονοπάτια»

Επικίνδυνα «μονοπάτια»

Επικίνδυνα «μονοπάτια»
Είναι γνωστό ότι ο χώρος της διαιτησίας θεωρείται ευαίσθητος, αλλά υπάρχουν σ’ αυτόν – όπως και στη ζωή γενικότερα –  τα ανθρώπινα λάθη. Γι’ αυτό ο χώρος πρέπει  να προστατεύεται και κυρίως το κύρος του, πρώτα από εκείνους που κατέχουν νευραλγικές θέσεις στην διαιτησία.  Παρακολουθήσαμε πριν μέρες να επιχειρείται, με τρόπο αστείο,  να διαψευστεί δικό μου δημοσίευμα – και στην εφημερίδα –  για αποτυχία διαιτητών της Αιτωλοακαρνανίας στα τεστ. Περιμένω ακόμα την απάντηση στα δύο σαφή ερωτήματα που έθεσα,  μέσω του SportAit.gr, χωρίς να έχει δοθεί. Και πώς να δοθεί όταν το δημοσίευμα ήταν πέρα για πέρα αληθές. Εντούτοις αυτό το ατόπημα είναι πταίσμα μπροστά στην ζημιά που κάνουν στους υπόλοιπους διαιτητές του Συνδέσμου.
Διότι προκειμένου να υποστηρίξουν συγκεκριμένους διαιτητές, μετέτρεψαν σε σωστές αποφάσεις τα οφθαλμοφανή λάθη τους, τα οποία φαίνονται ξεκάθαρα και για τον πιο αδαή στα αντίστοιχα βίντεο των αγώνων. Αυτό είναι «επικίνδυνο».
Προκαλούν σύγχυση στους διαιτητές παρουσιάζοντας το λάθος για σωστό και το σωστό για λάθος. Κι «αύριο» αυτά τα παιδιά – που λογικά ξέρουν τον  σωστό κανονισμό – θα μπουν μέσα στα γήπεδα με την αμφιβολία αν πρέπει να τον εφαρμόσουν. Σε ένα σπορ που εγείρει το πάθος κερκίδας, διοικούντων,  παικτών και προπονητών, θα γίνουν άθελά τους θύματα ύβρεων αν όχι κάτι χειρότερου. Επικίνδυνα τα «μονοπάτια» που μπαίνουν  ορισμένοι άνθρωποι της διαιτησίας, μόνο που αυτοί μπαίνουν εκ του ασφαλούς και κινδυνεύουν να «πληρώσουν το μάρμαρο» οι υπόλοιποι διαιτητές.
papaioannou
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr