ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη Ελλαδα6η ΥΠΕ: Παρουσιάζεται το “Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας”

6η ΥΠΕ: Παρουσιάζεται το “Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας”

6η ΥΠΕ: Παρουσιάζεται το “Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας”

Το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που θα εφαρμοστεί κατόπιν πρωτοβουλίας της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το ΚΕΤΧ Πατρών, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στις 13:00, στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, αναφέρει με ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ.

“Το πρόγραμμα αφορά ενημερωτικές θεματικές ενότητες  που άπτονται της ατομικής υγιεινής, των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, των εξαρτήσεων από ουσίες και αλκοόλ, την εκμάθηση τεχνικών ΚΑΡ.ΠΑ, τη Δωρεά Μυελού των Οστών, την προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κτλ.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022. Οι ενημερώσεις θα γίνονται  από έμπειρους επαγγελματίες υγείας και εθελοντές των συνεργαζόμενων φορέων μέσα σε χώρους του στρατοπέδου, κατά τις πρωινές ώρες. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι έναν μήνα, περίπου.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δύο θεσμοί, με στόχο την πρόληψη και  διατήρηση υγιών συνθηκών διαβίωσης μέσα στο στρατόπεδο. Βασικός σκοπός τίθεται  η απόκτηση καθημερινών συνηθειών που συμβάλλουν στην κοινωνική ευεξία και στη δημιουργία συλλογικής υγειονομικής  συνείδησης σε βάθος χρόνου για την αποφυγή χρονίων παθήσεων όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, ο καρκίνος, τα καρδιολογικά νοσήματα και άλλα. Μέλημα και των δύο θεσμών, είναι η διασφάλιση της υγείας του γενικού πληθυσμού”.

Συντάξεις – Επιδόματα: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ