ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & Υγεια6η ΥΠΕ: Εθελοντική αιμοδοσία και rapid test μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο (εικόνες – video)

6η ΥΠΕ: Εθελοντική αιμοδοσία και rapid test μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο (εικόνες – video)

6η ΥΠΕ: Εθελοντική αιμοδοσία και rapid test μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο (εικόνες – video)

Ξεκίνησαν σήμερα 1η Σεπτεμβρίου οι δράσεις της 6ης ΥΠΕ σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο που αφορούν, δωρεάν rapid test και εθελοντική αιμοδοσία από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η πρωτοβουλία ελήφθη με αφορμή την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία και πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Οι δράσεις περιλάμβαν  δειγματοληπτικούς ελέγχους στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσπάθειας διατήρησης της ασφάλειας των σχολικών μονάδων. Παράλληλα, με αφορμή την έλλειψη σε φιάλες αίματος και την καθυστέρηση των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγία η Βοήθεια» και των Τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου και του Γ.Ν. Αγρινίου.

Στο Αγρίνιο η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  και εθελοντικής αιμοδοσίας  διενεργήθηκαν  στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο 6ο Λύκειο Πατρών, όπου έλαβε χώρα η διπλή δράση με εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση των εκπαιδευτικών.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Καρβέλης:

Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι για τη Θάλεια – «Θα σε θυμόμαστε να χαίρεσαι, να χορεύεις μαζί μας…”

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ