ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΘεοφάνεια στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από 42 χρόνια (φωτο)

Θεοφάνεια στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από 42 χρόνια (φωτο)

Θεοφάνεια στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από 42 χρόνια (φωτο)

Με την ελπίδα το 2016 να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό τελέστηκε σήμερα για πρώτη φορά ,μετά από 42 χρόνια, ο Αγιασμός των Υδάτων στην θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα έγινε σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης, στην παραλία «Γλώσσα».

Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν στην θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό. Για να συμμετάσχουν στον καθαγιασμό των υδάτων μετέβησαν στην Αμμόχωστο από το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου πάνω από 1000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Αμμόχωστος - Κύπρος - Θεοφάνεια

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέστη στην τελετή , που έγινε στην Αγία Νάπα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, ώστε οι πολίτες της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Αμμόχωστος - Κύπρος - Θεοφάνεια

«Έχουμε καθήκον», ανέφερε, «να εργαστούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά» και ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός, ώστε από του χρόνου όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα σε όλη την Κύπρο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Αμμόχωστος - Κύπρος - Θεοφάνεια

Θεοφάνεια και στην Καρπασία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τελέστηκαν οι εορτασμοί των Θεοφανείων και στην Καρπασία, το βορειότερο σημείο του κατεχόμενου μέρους του νησιού.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και λίγο μετά τις 10:00 οι εγκλωβισμένοι Ελληνοκύπριοι μετείχαν στον καθαγιασμό των υδάτων, στα νερά δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Θύρσου στη Γιαλούσα.

Ant1news.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr