ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΤουρκία: Εργοστάσιο παρήγαγε σωσίβια «μαϊμού» για τους πρόσφυγες

Τουρκία: Εργοστάσιο παρήγαγε σωσίβια «μαϊμού» για τους πρόσφυγες

Τουρκία: Εργοστάσιο παρήγαγε σωσίβια «μαϊμού» για τους πρόσφυγες

Η αστυνομία βρήκε εγκαταστάσεις στο Ιζμίρ, με μηχανήματα παραγωγής των τζάκετς, καθώς και 1.263 «κομμάτια» στην αποθήκη της, όπου εργάζονταν δύο ανήλικοι από τη Συρία

Κανονική βιομηχανία εκμετάλλευσης της προσφυγικής κρίσης έχει στηθεί, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, στην Τουρκία, καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας εντόπισαν εργοστάσιο παραγωγής «μαϊμού» σωσιβίων, τα οποία προμήθευαν, με το αζημίωτο βέβαια, στους χιλιάδες πρόσφυγες που επιχειρούσαν – και επιχειρούν – να διασχίσουν το Αιγαίο πέλαγος, με προορισμό τα ελληνικά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία βρήκε εγκαταστάσεις στο Ιζμίρ, με μηχανήματα παραγωγής των τζάκετς, καθώς και 1.263 «κομμάτια» στην αποθήκη της, όπου εργάζονταν δύο ανήλικοι από τη Συρία.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε μετά τα τελευταία περιστατικά πνιγμών περισσοτέρων από 30 προσφύγων στο Αιγαίο. Όπως διαπιστώθηκε, τα σωσίβια που φορούσαν οι άτυχοι αυτοί άνθρωποι, ήταν «μαϊμού» και για το λόγο αυτό δεν τους βοήθησαν να σωθούν. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση και άλλων παρόμοιων επιχειρήσεων.

protothema.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr