ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜε καλοκαιρινές συνθήκες γιόρτασε η Αμφιλοχία τα Θεοφάνεια

Με καλοκαιρινές συνθήκες γιόρτασε η Αμφιλοχία τα Θεοφάνεια

Με καλοκαιρινές συνθήκες γιόρτασε η Αμφιλοχία τα Θεοφάνεια

Ημέρα εορτασμού των Άγιων Θεοφανείων σήμερα και στην Αμφιλοχία τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με τις αρχές να βρίσκονται στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου με παρουσία πλήθος κόσμου που παρέλαβε τον καθιερωμένο Αγιασμό. Ευθύς μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο κόσμος μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Ιερού Σταυρού στα νερά του Αμβρακικού από τον πάτερ Οδυσσέα.

Η θερμοκρασία άγγιζε τους 18 βαθμούς και οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για την ανέλκυση του Σταυρού δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα. Τυχερός για δεύτερη φορά ήταν ο Θεόδωρος Μολώνης ο οποίος ανέσυρε το Σταυρό από τη θάλασσα.

Ημέρα εορτασμού των Άγιων Θεοφανείων σήμερα και στην Αμφιλοχία τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με τις αρχές να βρίσκονται στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου με παρουσία πλήθος κόσμου που παρέλαβε τον καθιερωμένο Αγιασμό. Ευθύς μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο κόσμος μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Ιερού Σταυρού στα νερά του Αμβρακικού από τον πάτερ Οδυσσέα. Η θερμοκρασία άγγιζε τους 18 βαθμούς και οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για την ανέλκυση του Σταυρού δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα. Τυχερός για δεύτερη φορά ήταν ο Θεόδωρος Μολώνης ο οποίος ανέσυρε το Σταυρό από τη θάλασσα.

amfiloxia-theofaneiaamfiloxia-theofaneia.jpg1amfiloxia-theofaneia.jpg2amfiloxia-theofaneia.jpg3amfiloxia-theofaneia.jpg4amfiloxia-theofaneia.jpg5amfiloxia-theofaneia.jpg6amfiloxia-theofaneia.jpg7amfiloxia-theofaneia.jpg8amfiloxia-theofaneia.jpg9amfiloxia-theofaneia.jpg10amfiloxia-theofaneia.jpg11amfiloxia-theofaneia.jpg12

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr