ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΠάτρα: Πήρε φακελάκι για να μην χειρουργήσει!

Πάτρα: Πήρε φακελάκι για να μην χειρουργήσει!

Πάτρα: Πήρε φακελάκι για να μην χειρουργήσει!

Ιστορίες ιατρικής και παραϊατρικής τρέλας συνοδεύουν με το «κλείσιμο « του 2015 το χώρο της Δημόσιας υγείας στα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής,  με πολλά από τα όσα αποτυπώθηκαν να αποτελούν λόγω ανησυχίας, αλλά  και αιτία απόδειξης πως τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν αλλάζει στον πολύπαθο χώρο του ΕΣΥ στην περιοχή.

Περιστατικά τα οποία σε ορισμένες των περιπτώσεων παραπέμπουν σε …ανέκδοτο – αλλά  δυστυχώς δεν είναι – κόντρες καθηγητών και ταρίφες, ακόμα και για το πιο απλό χειρουργείο, συνθέτουν το πάζλ στο χώρο της Δημόσιας υγείας στην Πάτρα.

Στα όσα «κοσμούν» το χώρο  των μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων στην περιοχή, περιστατικό το οποίο φαντάζει αδιανόητο αλλά ισχύει και αποτελεί σημείο αναφοράς στους διαδρόμους μεγάλου  ιδρύματος το οποίο αποτελεί μια από τις ναυαρχίδες  της υγείας .

Αυτό δεν είναι άλλο από το ότι πολύ γνωστός χειρουργός πήρε φακελάκι γα να μην χειρουργήσει. Το περιστατικό συνέβη όταν πολύ γνωστός πατρινός έπρεπε να χειρουργήσει την κόρη του, με αποτέλεσμα  να φροντίσει με αυτό τον τρόπο να προστατέψει την υγεία της , καθώς δεν είχε εμπιστοσύνη στις ικανότητες συγκεκριμένου χειρουργού. Το πιο σημαντικό, πως ο  γιατρό πήρε το φακελάκι για να μείνει στην ιστορία των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη χώρα ως ο μόνος που πήρε «δώρο» για να μην ασχοληθεί  με ασθενή.

Στα όσα συνοδεύουν τον πολύπαθο χώρο της δημόσιας υγείας στην Πάτρα και το γεγονός, πως παρά τις δεσμεύσεις πολιτικών προσώπων και στελεχών της υγείας σε πολλές από τι κλινικές των νοσοκομείων παραμένει σε ισχύ «τιμοκατάλογος» εάν θέλει κάποιος να εγχειριστεί εγκαίρως. Ενδεικτικές τιμές τα 1000€ γα αφαίρεση σκωλικοειδίτη και 1500€ που απαιτούν ορισμένοι για τοκετό.

Στα όσα απαιτούν διερεύνηση και οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες, κάποιοι προκειμένου να επιτείνουν την αγωνία αλλά και να αποσπάσουν χρήματα κράτησαν μετά το χειρουργείο ασθενή σε νάρκωση .

Κόντρες γιατρών

Την ίδια ώρα ο πόλεμος μεταξύ γιατρών καλά κρατεί με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να φτάνει στα άκρα. Τελευταίο «περιστατικό» η κόντρα μεταξύ δυο χειρουργών –ο ένας βγήκε σε σύνταξη – με τον έτερο συνάδελφο που παραμένει εν ενεργεία να καταγγέλλει και να διαδίδει πως ο συνταξιοδοτηθείς φεύγοντας πήρε μαζί του χειρουργικά εργαλεία.

Μάλιστα η υπόθεση αναμένεται να φτάσει στα ανώτερα κλιμάκια ης υγείας.

patrastimes.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr