ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΣτα άδυτα της μεγαλύτερης φυλακής των ΗΠΑ – 700 θανατοποινίτες περιμένουν να… πεθάνουν (Photos-Video)

Στα άδυτα της μεγαλύτερης φυλακής των ΗΠΑ – 700 θανατοποινίτες περιμένουν να… πεθάνουν (Photos-Video)

Στα άδυτα της μεγαλύτερης φυλακής των ΗΠΑ – 700 θανατοποινίτες περιμένουν να… πεθάνουν (Photos-Video)

Στη μεγαλύτερη φυλακή θανατοποινιτών των ΗΠΑ, μπήκε η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail και αποτύπωσε τους εκατοντάδες θανατοποινίτες που περιμένουν περισσότερο από μία δεκαετία να πεθάνουν.

Στη φυλακή του San Quentin περισσότεροι από 700 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, αναμένουν την εκτέλεση της ποινής τους καθώς εδώ και σχεδόν 10 χρόνια δεν έχει εκτελεστεί καμία ποινή, καθώς η θανατική ποινή έχει ανασταλεί στην πολιτεία χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι κατάδικοι να είναι σίγουροι ότι δεν θα εκτελεστούν στο μέλλον.

Η αναμονή όπως αναφέρουν κρατούμενοι είναι το χειρότερο γιατί ξέρουν ότι θα πεθάνουν, αλλά δεν γνωρίζουν το πότε και περιμένουν.

«Αυτό είναι χειρότερο από το να σε εκτελέσουν γιατί τώρα είναι σαν να είμαστε στο ράφι και απλά περιμένουμε να πεθάνουμε χωρίς να ξέρουμε το πότε» λέει ένας 42χρονος που καταδικάστηκε επειδή σκότωσε συγκρατούμενό του σε άλλη φυλακή όπου εξέτιε ποινή για κλοπές.

Περισσότεροι από 900 κρατούμενοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από το 1978 και 13 έχουν εκτελεστεί και περισσότεροι από 100 έχουν πεθάνει από φυσικά αίτια, ζώντας σχεδόν μια ζωή αναμένοντας το θάνατο.

Να ζεις με την καθημερινή αγωνία του θανάτου είναι η χειρότερη ποινή, λένε οι κρατούμενοι θνατοποινίτες και τα τελευταία χρόνια 24 από αυτούς έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους επιλέγοντας την αυτοκτονία.

 

Το Ποντίκι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr