ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΖάκυνθος: «Συναγερμός» για ύποπτο κρούσμα φυματίωσης σε σχολείο

Ζάκυνθος: «Συναγερμός» για ύποπτο κρούσμα φυματίωσης σε σχολείο

Ζάκυνθος: «Συναγερμός» για ύποπτο κρούσμα φυματίωσης σε σχολείο

Προληπτικοί έλεγχοι έγιναν σε δασκάλους και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου έπειτα από ύποπτο κρούσμα φυματίωσης, που εκδηλώθηκε σε εκπαιδευτικό που την περασμένη σχολική χρονιά (2014-2015) εκτελούσε τα καθήκοντα της σε αυτό.

Ωστόσο, αναστατωμένη εξακολουθεί να είναι η εκπαιδευτική κοινότητα με τους δασκάλους και τους γονείς να περιμένουν με αγωνία τα τελικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εκπαιδευτικός σε εργαστηριακό μικροβιολογικό έλεγχο που έγινε στο σχολείο που διδάσκει τη φετινή σχολική χρονιά και το οποίο βρίσκεται εκτός Ζακύνθου, βρέθηκε θετική στο μικροβακτηρίδιο της φυματίωσης. Άμεσα το Υπουργείο έδωσε εντολή για εξετάσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και του σχολείου που δίδασκε την περυσινή σχολική χρονιά.

Τόσο ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και του 1ου Δημοτικού ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Υγείας Ζακύνθου, αλλά και τους γονείς μεταξύ των οποίων βρίσκονται και αρκετοί γιατροί.

Τελικά, οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στην εξέταση Mantoux ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό το εύρημα είναι πολύ συχνό και δεν σημαίνει πως κάποιος νοσεί από φυματίωση.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr