ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςMusiqueRevueMusiqueRevue: Everything Everything – “Get To Heaven”

MusiqueRevue: Everything Everything – “Get To Heaven”

MusiqueRevue: Everything Everything – “Get To Heaven”

Είδος: indie rock, electronic rock, art rock
Highlights: To The Blade, Regret, Fortune 500, Warm Healer

«Did you imagine it in a different way?»

Ίσως είναι πλέον ευρέως αποδεκτό πως ο βαθύς πυρήνας της ανθρώπινης φύσης είναι κοινός για όλους μας. Συναισθήματα όπως ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη και ο πόνος βιώνονται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον πλανήτη. Αυτό που ανέκαθεν διαφέρει είναι οι περιστάσεις που τα προκαλούν, που σαν παλέτες δίνουν κάθε φορά στο ίδιο πινέλο και από μια διαφορετική απόχρωση.

Η παλέτα των Everything Everything είναι ο άνθρωπος του 21ου αιώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ το Get To Heaven είναι η δική τους Guernica.

Σε έναν κόσμο που κυριαρχούν οι θρησκευτικοί πόλεμοι, οι αιματηρές διενέξεις για κυριαρχία, η μισαλλοδοξία, και –παραδόξως- η παραπληροφόρηση, οι Everything Everything κάνουν τη δική τους τοποθέτηση, έχοντας ως βασικό τους εργαλείο την εμπάθεια: Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις, ιδέες, κίνητρα και ηθικούς φραγμούς, και είναι όλοι τους άξιοι εκπροσώπησης.

Μουσικά, το Get to Heaven κινείται στα ηλεκτρονικά και ροκ μονοπάτια των προκατόχων του, με την κλασσική ενεργητικότητα που διακατέχει το συγκρότημα, αλλά και τα από-άλλον-πλανήτη φωνητικά του Jonathan Higgs, ενώ κυριολεκτικά δεν αφήνει τον ακροατή του να βαρεθεί ούτε στιγμή. Πρόκειται για έναν δίσκο μεστό από ειδυλιακά φωνητικά και φρέσκες μουσικές ιδέες.

Αυτή είναι, εξάλλου, η μαγεία των Everything Everything: Αντιμετωπίζουν μια σκοτεινή θεματολογία με τα πιο έντονα χρώματα, δημιουργώντας αυτή την γλυκόπικρη αίσθηση που ακολουθεί έπειτα από κάθε τραγούδι.

Κλείνοντας, το Get to Heaven είναι σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες pop/rock δίσκους του 2015, άξιος προσοχής και πολλών ακροάσεων.

Εύα Ξευγένη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr