ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔημόσιος Θηλασμός σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Δημόσιος Θηλασμός σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Δημόσιος Θηλασμός σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 54 πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο Λονδίνο την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 .
Για τo Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αιτωλοακαρνανίας
www.facebook.com/groups/aitoloakarnania.thilasmos/

Στόχοι της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και η εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν συνολικά 19 θηλάζουσες και στις δύο πόλεις, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. Όλοι συγκεντρώθηκαν για να μας στηρίξουν και να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.
Σε ολόκληρη την χώρα θήλασαν ταυτόχρονα σχεδόν 3000 μητέρες -μέλη του δικτύου μας.

Για την Ι.Π.Μεσολογγίου η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Διονυσίου Σολωμού (Δάφνες) και για το Αγρίνιο η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντριβανίου.

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου.
Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία: Μπορεί να Δουλέψει !»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr