ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΒαρύ το κλίμα στον Βάλτο για τον θάνατο της 75χρονης

Βαρύ το κλίμα στον Βάλτο για τον θάνατο της 75χρονης

Βαρύ το κλίμα στον Βάλτο  για τον θάνατο της 75χρονης

Για κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης του Κ.Υ Χαλκιόπουλου κάνουν λόγο κάτοικοι και αιρετοί

Η ηλικιωμένη διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου με δύσπνοια και δεν εφημέρευε γιατρός παρά μόνο η καθαρίστρια

Θλίψη αλλά και οργή

συνεχίζει να προκαλεί ο θάνατος της άτυχης 75χρονης στους κατοίκους του Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας. Η ηλικιωμένη διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου με δύσπνοια και δεν εφημέρευε γιατρός παρά μόνο η καθαρίστρια. Οι αρμόδιες αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου πραγματοποιώντας ταυτόχρονα «χειρουργικές κινήσεις» λόγω του γεγονότος ότι μιλάμε για την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Την ημέρα που απεβίωσε η 75χρονη, το Κέντρο Υγείας είχε προγραμματίσει να υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», τελικά χορηγήθηκε άδεια στους οδηγούς, με την αιτιολογία ότι δεν εφημέρευε κανένας γιατρός! Επίσης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν και είναι στην διαδικασίας της αξιολόγησης, όλα δείχνουν πως το ΕΚΑΒ δεν γνώριζε πως το εν λόγω Κέντρο Υγείας την συγκεκριμένη μέρα θα έμενε δίχως ασθενοφόρο, κάτι που δυσκόλεψε την κατάσταση και συνέβαλε αρνητικά με συνέπεια να χάσει την ζωή της η άτυχη ηλικιωμένη, καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την μεταφορά της στο Αγρίνιο.

Η 6η ΥΠΕ να σημειώσουμε

πως έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο καλεί να εφημερεύει έστω και ένας γιατρός κάθε φορά, αφού πλέον είναι… «πολυτέλεια» να εφημερεύουν δύο, όπως ζητούν οι Συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες των Γιατρών. Με την ενδελεχή έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχώς συμπληρώνεται με νέα στοιχεία, οι υψηλά ιστάμενοι θα κληθούν σύντομα να αποφασίσουν αν θα γίνει ΕΔΕ ή εάν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της γυναίκας θα τιμωρηθούν με άλλο τρόπο.

Το μόνο κριτήριο της απόφασης θα είναι τα στοιχεία που θα διαθέτουν, αν και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι πως ήδη επαρκούν για την διενέργεια ΕΔΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπόθεση λόγω και της βαρύτητάς της θα ακολουθήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και θα διαλευκανθεί υπηρεσιακώς, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.

Στον αντίποδα, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγάγει την υπόθεση σε πρώτο ζήτημα για την περιοχή τους, αφού στην θέση της 75χρονης θα μπορούσε να είναι οι ίδιοι ή κάποιο δικό τους πρόσωπο. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Σιατής που κατάγεται από την περιοχή δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το Κέντρο Υγείας

δεν λειτούργησε ουσιαστικά ποτέ σωστά. Κέντρο Υγείας που δεν λειτουργεί με έναν τουλάχιστον γιατρό είναι κοροϊδία, ανεξαρτήτως πόσους υπάλληλους έχει για άλλα πόστα. Για το θέμα έχουμε κυριολεκτικά «σκοτωθεί» με όλους όσους είναι υπεύθυνοι, ακόμη και κατά το παρελθόν που είχε έρθει σαν Υπουργός Υγείας ο κ. Σαλμάς.

Η κατάσταση είναι

απερίγραπτη. Δε μπορείς να εμπιστευτείς το Κέντρο Υγείας για να κάνεις ούτε τις εξετάσεις σου. Τα έχουμε αναφέρει τα προβλήματά πάμπολλες φορές αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα».

xondros1

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr