ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΠάτρα: Διαμαρτυρία των γιατρών της ΕΙΝΑ στην 6η ΥΠΕ

Πάτρα: Διαμαρτυρία των γιατρών της ΕΙΝΑ στην 6η ΥΠΕ

Πάτρα: Διαμαρτυρία των γιατρών της ΕΙΝΑ στην 6η ΥΠΕ

Σε νέα κινητοποίηση  προχώρησε σήμερα η ΕΙΝΑ. Το μεσημέρι πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της “Η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑ εκτιμά ότι η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία, στα νοσοκομεία, στα ΚΥ, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ και στους εποπτευόμενους φορείς είναι δραματική.

Η υποχρηματοδότηση και η πολιτική διάλυσης, η ώθηση στην ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας ιδίως τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αφήσει ένα επικίνδυνο αποτύπωμα στις λειτουργίες τους.

Οι συγχωνεύσεις ή/και τα κλεισίματα κλινικών, τμημάτων ή ολόκληρων νοσοκομείων θα είναι πραγματικότητα σύντομα αν δεν ανακοπεί αυτή η καταστροφική πορεία.

Η μαζική μετανάστευση νέων γιατρών στο εξωτερικό που έχουν επιφέρει οι πολιτικές μηδενικών προσλήψεων και άθλιων εργασιακών συνθηκών δεν επιτρέπουν σε τμήματα ολόκληρα να έχουν ειδικευόμενους ή νέους επιμελητές και έχουν απομείνει με το παλιό γερασμένο δυναμικό που κλείνει τον κύκλο του.

Μέσα σε όλα αυτά, η πολύμηνη –για άλλη μια φορά- καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που παρουσιάζονται ως αιτία, έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση όλους τους γιατρούς, ιδίως τους νέους, των οποίων οι απολαβές έχουν εξανεμιστεί από τις επαναλαμβανόμενες μνημονιακές μειώσεις.

tempo24.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ