ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕρωτηματικά για τον θάνατο της ηλικιωμένης από τον Βάλτο

Ερωτηματικά για τον θάνατο της ηλικιωμένης από τον Βάλτο

Ερωτηματικά για τον θάνατο της ηλικιωμένης από τον Βάλτο

Η νεκροψία – νεκροτομή θα ρίξει φως στην υπόθεση

Διεκομίσθη στο Κ.Υ Χαλκιόπουλου και αντί για εφημερεύον γιατρός υπήρχε μόνο η καθαρίστρια!

Πολλά ερωτηματικά

και εύλογες απορίες προκύπτουν, γύρω από τον θάνατο ηλικιωμένης γυναίκας που διεκομίσθη αρχικά, το περασμένο Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου κι’ ενώ δεν εφημέρευε γιατρός!

Το περιστατικό όπως είναι λογικό έχει θορυβήσει τους κατοίκους του Βάλτου Αμφιλοχίας και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των οικείων της θανούσης, το περασμένο Σάββατο διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου με δύσπνοια, αλλά αντί να βρουν εφημερεύοντα γιατρό βρήκαν την καθαρίστρια! Η άτυχη 75χρονη δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο Αγρινίου, αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, επίσης από το νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς το Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου δεν διέθετε, με συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την 6ηΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας είχε μείνει ιατρικά ακάλυπτο τα δύο τελευταία Σάββατα με το τελευταίο να αποδεικνύεται μοιραίο για την 75χρονη. Καθημερινά, όλα το προηγούμενο διάστημα του μήνα οι εφημερίες ήταν διπλές, γεγονός που σημαίνει πως και οι δύο γιατροί ήταν στην θέση τους και εφημέρευαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν θα διετάχθη ΕΔΕ για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου ανήκουν. Απ’ ότι φαίνεται η 6η ΥΠΕ αναμένει τα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής για να αποφασίσει αν θα γίνει η ΕΔΕ ή όχι.

Η «Σ» θα επανέλθει αύριο στο θέμα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής του Βάλτου μετά την απώλεια της ηλικιωμένης έχουν ξεσηκωθεί και αναμένουν απαντήσεις εδώ και τώρα. Γιατί δεν υπήρχε εφημερεύον γιατρός; Ποιος ή ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό; Γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου; Ερωτήματα που άμεσα θα πρέπει να απαντηθούν καθώς μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε.     

xondros1

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr