ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑσαφείς διαβεβαιώσεις για Ιόνια Οδό

Ασαφείς διαβεβαιώσεις για Ιόνια Οδό

Ασαφείς διαβεβαιώσεις  για Ιόνια Οδό

Πιέζει η Περιφέρεια ώστε να μην χαθεί η χρηματοδότηση

Στη «Ρώσικη ρουλέτα»

μπαίνει πλέον απ’ ότι φαίνεται η τύχη του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού και άλλων μεγάλων έργων της περιοχής, μετά την μη ένταξή τους στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, βάζοντας βόμβα στα θεμέλια του έργου.

Για το λόγο αυτό, στην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον κ. Σταθάκη, εξέφρασε τη δυσφορία και τον προβληματισμό του, με αφορμή τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις. Παράλληλα πραγματοποίησε σειρά επαφών με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης από την πλευρά του, δεσμεύτηκε στον Απόστολο Κατσιφάρα, ότι όπως και’ να χει τα έργα θα ολοκληρωθούν και θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να ενταχθούν σε ένα συγχρηματοδοτούμενο σκέλος με τη συμμετοχή Κράτους και Ευρώπης. Από τη μία δηλαδή, η ένταξη του αυτοκινητόδρομου και των άλλων έργων, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με παράλληλη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το θέμα ωστόσο

είναι ότι ο προϋπολογισμός των Δημοσίων Επενδύσεων είναι ήδη μειωμένος κατά το ήμισυ, θέτοντας εν αμφιβόλω την ροή της χρηματοδότησης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των εν εξελίξει εργασιών, όπως αρχικά είχαν σχεδιαστεί για το τρέχον έτος, έτσι ώστε, αφενός να μην χαθεί χρόνος και αφετέρου να μην ενεργοποιηθούν ρήτρες που θα προξενούσαν επιπλέον οικονομικό βάρος.

Από την πλευρά της

Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά και τη συνάντηση του Απόστολου Κατσιφάρα με το Γιώργο Σταθάκη, ναι μεν επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία από την άλλη δε υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, προεξάρχοντος βέβαια της Ιόνιας Οδού.

Ήδη από σήμερα ο κ. Κατσιφάρας ξεκινά σειρά επαφών με Δημάρχους και Βουλευτές, ώστε να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο με στόχο να πιέζει ασφυκτικά την Κυβέρνηση για το θέμα της χρηματοδότησης των έργων.

aggelopoulos

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ