Παναγρινείων συνέχεια

Παναγρινείων συνέχεια

Συνεχίζονται τα «Παναγρίνεια», τα οποία μέχρι στιγμής απέδειξαν ότι έβγαλαν τον περισσότερο κόσμο από τα σπίτια του, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιό τους. Μετά την μαζική συμμετοχή ατόμων κάθε ηλικίας που υπήρξε στις πρωινές εκδηλώσεις, το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) αγώνες σκακιού μεταξύ παιδιών από έξι έως δέκα έξι ετών. Τουλάχιστον σαράντα παιδιά έκαναν την αρχή του αγώνα.

Σε εξέλιξη είναι την στιγμή αυτή στην Πλατεία Δημοκρατίας παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών από το τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αγρινίου και το Λαογραφικό Όμιλο της Γ.Ε.Α. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου στην πλατεία πριν ακόμη ξεκινήσει.

Τα “Παναγρίνεια” θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα 5/10. Στις 18.00 θα γίνει επίδειξη τοξοβολίας στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου (Σιντριβάνι), ενώ όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν, αφού και η εκδήλωση αυτή, όπως όλες των “Παπαστρατείων”, έχει είσοδο ελεύθερη. Η αυλαία του τετραημέρου εκδηλώσεων αθλητισμού, πολιτισμού και μνήμης αναμένεται θα κλείσει στις 20.00 με την θεατρική παράσταση “Από πρώτο χέρι”, η οποία θα έχει δωρεάν είσοδο και θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαπέτρου (περιοχή παλαιού τρένου). Η παράσταση θα έχει ως θέμα την καλλιέργεια και την επεξεργασία του καπνού και θα γίνει από το “Μικρό θέατρο”. Συνδιοργανωτής είναι η Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας. Στο ενδεχόμενο κακοκαιρίας έχει προβλεφτεί η παράσταση να γίνει στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ την ίδια ώρα.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ