ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Δήμος «νοικοκυρεύει» τα σημεία των κάδων απορριμμάτων

Ο Δήμος «νοικοκυρεύει» τα σημεία των κάδων απορριμμάτων

Ο Δήμος «νοικοκυρεύει» τα σημεία των κάδων απορριμμάτων

Ο Δήμος «νοικοκυρεύει» τα σημεία των κάδων απορριμμάτων

 

Συνολικά θα κατασκευαστούν χίλιες εσοχές για τους κάδους ενώ θα προστεθούν και 400 νέοι κάδοι

 

Παρεμβάσεις αισθητικής φύσεως στα σημεία που τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου. Παρεμβάσεις που κατ’ επέκταση θα βελτιώσουν και την γενικότερη αισθητική της πόλης.

Ήδη από χθες, οι κάτοικοι διαπίστωσαν στην γειτονιά τους να έχουν διαμορφωθεί τα σημεία που βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων, με παρεμβάσεις στις εσοχές, μεταξύ των οποίων μάλιστα υπάρχει και χώρος για την τοποθέτηση φυτών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καλαμπαλίκη, σε κάθε σημείο που διαμορφώνεται κατά τα νέα πρότυπα θα υπάρχουν μόνο δύο κάδοι. Η… «ρύθμιση» αυτή κινείται προς την κατεύθυνση αύξησης των σημείων που θα τοποθετηθούν κάδοι, αφού εκτός των χιλίων εσοχών που αναμένεται συνολικά να κατασκευαστούν εντός της πόλης, θα προστεθούν και συνολικά τετρακόσιοι κάδοι, εκ των οποίων οι διακόσιοι θα είναι ανακύκλωσης και οι υπόλοιποι διακόσιοι απλοί.

Ο κ. Καλαμπαλίκης υπογράμμισε πως σε πρώτο στάδιο θα διαμορφωθούν χίλια κεντρικά σημεία, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα που εναποθέτουν οι συμπολίτες μας τα σκουπίδια τους και βρίσκονται εκτός κέντρου.

«Θα ήταν κοινωνικά άδικο να φτιάχναμε εσοχές μόνο στις πλατείες και σε τρεις τέσσερις κεντρικούς δρόμους και όχι σε όλη την πόλη. Για τον λόγο αυτό, αρχικά θα διαμορφωθούν χίλιες εσοχές που καλύπτουν μεγάλο μέρος του κέντρου και έπειτα θα συνεχίσουμε με τα εναπομείναντα σημεία» ανέφερε εν κατακλείδι ο κ. Καλαμπαλίκης.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ