ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕμπορικός Σύλλογος: «Όχι στην επί πληρωμή στάθμευση – Ναι μεν αλλά για την δημοτική αστυνόμευση»

Εμπορικός Σύλλογος: «Όχι στην επί πληρωμή στάθμευση – Ναι μεν αλλά για την δημοτική αστυνόμευση»

Εμπορικός Σύλλογος: «Όχι στην επί πληρωμή στάθμευση – Ναι μεν αλλά για την δημοτική αστυνόμευση»

Όχι στην επί πληρωμή στάθμευση επί του οδοστρώματος στο πλαίσιο επαναφοράς του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Αγρίνιο στα τέλη Οκτώβρη λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μπεσίνης μιλώντας στη «Σ».

«Πάγιο αίτημά μας ως εμπορικός σύλλογος είναι η δωρεάν στάθμευση στους δρόμους του Αγρινίου. Θεωρούμε ότι η επαναφορά των παρκόμετρων με αντίτιμο για τους οδηγούς θα πλήξει ακόμη περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα νέο χαράτσι» υποστηρίζει ο κ. Μπεσίνης καλώντας τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε νέα μελέτη για την ολική αναμόρφωση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού του Αγρινίου ζητώντας παράλληλα την επαναλειτουργία των δωρεάν δημοτικών παρκινγκ.

«Η Δημοτική αρχή θα πρέπει να πραγματοποιήσει εκ νέου μελέτη για την διαχείριση του κυκλοφοριακού στην πόλη. Απαιτείται να υπάρξει μια νέα προσέγγιση στο θέμα καθώς και η λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης και μάλιστα επί πληρωμή δεν μπορεί να προσφέρει άμεσες λύσεις».

Στο μεταξύ συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αναφορικά με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. Όπως τονίζει ο κ. Μπεσίνης η επαναλειτουργία της υπηρεσίας, ναι μεν είναι θετικό νέο, από την άλλη δε, προϋπόθεση αποτελεί να μην περιοριστούν οι δημοτικοί αστυνομικοί αποκλειστικά σε βεβαιώσεις κλήσεων όπως στο παρελθόν.

«Εμείς βλέπουμε με θετικό μάτι την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνόμευσης, πλην όμως δεν θέλουμε να ξαναδούμε το ίδιο έργο. Να μετατρέπεται δηλαδή η υπηρεσία σε φοροεισπρακτικό μέσο, δίνοντας έμφαση μόνο στην βεβαίωση κλήσεων, κάτι που δυστυχώς είχαμε δει στο παρελθόν. Θα πρέπει οι δημοτικοί αστυνομικοί να καλύψουν όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων τους, όπως προβλέπει και ο σχετικός κανονισμός. Αναγκαίοι είναι οι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου και την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου. Το προαναφερθέν αποτελεί για εμάς τους καταστηματάρχες μεγάλη πληγή, ενώ και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους» σύμφωνα με τον κ. Μπεσίνη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε από χθες η «Σ» αν δεν προκύψει κάποια νομική ή γραφειοκρατική εμπλοκή, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη του Αγρινίου, αλλά και η επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνόμευσης, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τέλη Οκτώβρη.

 

Νίκος Αγγελόπουλος

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ