ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑπανωτά «χτυπήματα» από ομάδες Ρομά – Αυξάνονται οι περιπολίες από την αστυνομία

Απανωτά «χτυπήματα» από ομάδες Ρομά – Αυξάνονται οι περιπολίες από την αστυνομία

Απανωτά «χτυπήματα» από ομάδες Ρομά – Αυξάνονται οι περιπολίες από την αστυνομία

Απανωτά «χτυπήματα» από ομάδες Ρομά – Αυξάνονται οι περιπολίες από την αστυνομία

 

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων ακόμα και στα πλέον κεντρικά σημεία του Αγρινίου καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ομάδες Ρομά – στην πλειοψηφία τους ανήλικοι δεν διστάζουν να εισβάλλουν ακόμα και σε καταστήματα του κέντρου με στόχο να αρπάξουν λίγα ευρώ, ενώ έχουν καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο ακόμα και επιθέσεις σε βάρος πεζών, κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα. Κάτοικοι και καταστηματάρχες συχνά πυκνά καλούνται να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των Ρομά, οι οποίες συνήθως κινούνται κατά ομάδες, έτσι ώστε να πετύχουν ακόμα πιο εύκολα τη… «λεία» τους.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη το απόγευμα δύο ανήλικες Ρομά ηλικίας 13ων και 15 ετών αντίστοιχα, προσπάθησαν να αρπάξουν χρήματα από ταμείο καταστήματος του κέντρου, ωστόσο για… κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτές από τον ιδιοκτήτη αλλά και πελάτες του καταστήματος οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Η κινητοποίηση από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ήταν άμεσα και λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθησαν. Παράλληλα χθες σημειώθηκε ένα ακόμη «χτύπημα» στην καρδιά της πόλης και πάλι από ανήλικες Ρομά, σε βάρος ηλικιωμένης. Πιο συγκεκριμένα άρπαξαν το πορτοφόλι της άτυχης γυναίκας που περιείχε 400 ευρώ, ενώ πρώτα την εγκλώβισαν μέσα σε ασανσέρ πολυκατοικίας. Περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων όμως έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην περιοχή του Δοκιμίου με τους κατοίκους να ζητούν την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αύξηση των περιπολιών.

Οι τοπικές διωκτικές αρχές από την πλευρά τους, με βάσει βέβαια και την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας, καταβάλλουν προσπάθεια για τον περιορισμό του φαινομένου, αν και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και παρά την πληθώρα των περιστατικών του τελευταίου διαστήματος, το προσωπικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ ανταποκρίνεται αφενός άμεσα στους τόπους των συμβάντων και αφετέρου καταγράφει υπέρ του δέοντος επιτυχία στο ποσοστό συλλήψεων.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Ιωάννης Ματσούκας τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο, ότι η τοπική αστυνομία κινείται διαρκώς προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του φαινομένου της μικροεγκληματικότητας δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα. Ήδη οι περιπολίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχουν αυξηθεί σε συνεργασία πάντα με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, με εντατικούς ελέγχους στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες του Αγρινίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ανάσα στο προσωπικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ θα δώσουν και οι 7 αστυνομικοί οι οποίοι μετατίθενται στις υπηρεσίες της Α.Δ Ακαρνανίας μέχρι το τέλος του μήνα στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μεταθέσεων του σώματος. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί αναμένεται να καλύψουν κενά εκεί όπου έχουν διαπιστωθεί, ενώ θα μπουν άμεσα στη… «μάχη» αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Νίκος Αγγελόπουλος

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ