ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοσμοςΛύθηκε το μυστήριο με το ματωμένο φεγγάρι και τον θάνατο 120.000 αντιλoπών

Λύθηκε το μυστήριο με το ματωμένο φεγγάρι και τον θάνατο 120.000 αντιλoπών

Λύθηκε το μυστήριο με το ματωμένο φεγγάρι και τον θάνατο 120.000 αντιλoπών

Λύθηκε το μυστήριο με το ματωμένο φεγγάρι και τον θάνατο 120.000 αντιλoπών στο Καζακστάν κατά τη διάρκεια της πανσέληνου.

Και φυσικά δεν ευθύνονται ούτε οι εξωγήινοι, ούτε οι ψεκασμοί…

Μια περιβαλλοντική καταστροφή έλαβε χώρα στο Καζακστάν στις 10 Μαΐου, όταν περίπου 120.000 αντιλόπες πέθαναν από μυστήρια αίτια μειώνοντας σε λίγες μόλις ημέρες τον πληθυσμό τους στην περιοχή στο μισό. Σύμφωνα με τους ερευνητές και τους κτηνιάτρους, που έσπευσαν να μελετήσουν αυτό το παράξενο και μακάβριο περιστατικό, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντολογικές καταστροφές των τελευταίων ετών, τα ζώα εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα.

moon-antilopi1Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες τα ζώα εμφάνισαν συμπτώματα κατάθλιψης, διάρροιας και τρέμουλο. Μάλιστα, επειδή η «ασθένεια» εξαπλώθηκε στην περίοδο των νέων γενών πολλά από τα νεογνά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν ή να γεννηθούν, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να μειώνεται σημαντικά σε ελάχιστες ώρες. Ο Richard Kock από το κτηνιατρικό νοσοκομείο του Λονδίνου τονίζει πως «Τα ζώα ανέπνεαν με δυσκολία, σταμάτησαν να τρέφονται και εμφάνισαν έντονα συμπτώματα κατάθλιψης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια ή δυο ήμερες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων».

Οι συνωμοσιολόγοι έκαναν λόγο για την επίδραση της ματωμένης Σελήνης, συγκεκριμένα της πανσελήνου της 10ης Μαΐου και εικάζουν ότι ευθύνεται για τον θάνατο των περίπου 120.000 σάιγκα. Ενώ, άλλοι κάνουν λόγο για εισβολή εξωγήινων ή και για ψεκασμούς σε εκείνη την περιοχή… Σύμφωνα με τους επιστήμονες που εξέτασαν τις νεκρές αντιλόπες ορισμένα βακτήρια ευθύνονται για τον θάνατό τους, παρόλο που η ακριβής αιτία ήταν αρχικά άγνωστη.

Μετά από ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν από τις νεκρές αντιλόπες οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι επικίνδυνες τοξίνες που παράγονται από τα βακτήρια Pasteurella και Clostridia προκάλεσαν έντονη αιμορραγία στα όργανα των αντιλοπών και τις οδήγησαν στον θάνατο.

Ενώ, σημειώνεται πως και το προηγούμενο έτος είχε καταγραφεί ένας υψηλός αριθμός θανάτων αντιλοπών, που έφτανε τις 12.000, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να αναφέρουν πως το είδος βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

moon-antilopi2

moon-antilopi3

Πηγή: CNN

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ