Ξεκίνησε η κατεδάφιση των αυθαίρετων πελάδων

Μεσολόγγι: Ξεκίνησε η κατεδάφιση των αυθαίρετων πελάδων Πλωτό που κατέφθασε κατ ευθείαν από την Πάτρα χρησιμοποιήθηκε για την κατεδάφιση, η οποία θα συνεχιστεί και το…

Μεσολόγγι:

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των αυθαίρετων πελάδων

Πλωτό που κατέφθασε κατ ευθείαν από την Πάτρα χρησιμοποιήθηκε για την κατεδάφιση, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Έγινε χθες η αρχή με την κατεδάφιση αυθαίρετων πελάδων στην Τουρλίδατου δήμου Μεσολογγίου, κατόπιν εντολής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Συνολικά δώδεκα πελάδες αναμένεται να καταδαδιστούν μέχρι και το τέλος του μήνα, ενώ οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενημερωθεί από μέρες νωρίτερα για να αδειάσουν τις πελάδες τους από τα προσωπικά τους αντικείμενα. Η επιχείρηση κατεδάφισης ξεκίνησε με την παρουσία αστυνομικής δύναμης από την Α.Δ Αιτωλίας, ενώ επιστρατεύτηκε πλωτό, αφού οι αυθαίρετες πελάδες δεν ήταν σε σημείο προσβάσιμο από την στεριά.

Αρχικά, για την κατεδάφιση των οι δώδεκα παράνομων κατασκευών-πελάδων θα χρησιμοποιούνταν το πλωτό που υπάρχει στον δίαυλο του Μεσολογγίου, κάτι που απαγορεύτηκε από το Λιμενικό Σώμα, καθώς το συγκεκριμένο πλωτό δεν έχει την δυνατότητα για τέτοιες εργασίες ώστε να αντέχει μηχανήματα κατεδάφισης πάνω του. Τελικά, το πλωτό που χρησιμοποιήθηκε ήρθε κατ ευθείαν από την Πάτρα και μετέφερε από κει τα μηχανήματα του εργολάβου που χρειάζονται για την κατεδάφιση.

Κων/νος Χονδρός