ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

Στο πλαίσιο της υλοποίησης το 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://5digifestait.blogspot.gr/) θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των άλλων και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της Αιτ/νίας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και είναι τα παρακάτω.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Εισαγωγή στην πλατφόρμα ανοικτού κώδικα Arduino, 10:00 – 11:00 Παπαζαχαρίας Αθανάσιος

Με το εργαστήριο αυτό οι μαθητές θα γνωρίσουν την πλατφόρμα Arduino. Θα μάθουν τι είναι και θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει. Τέλος θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν οι ίδιοι μια πλακέτα Arduino και να υλοποιήσουν έτσι μια απλή εφαρμογή. Για μαθητές Λυκείου.

Μυστικοί κώδικες, 11:00 – 12:00 Γριβοπούλου Αγγελική

 

Δημιουργία κωδικοποιημένου μηνύματος με εργαλείο Web 2.0 Αποκωδικοποίηση κώδικα μέσω εφαρμογής κινητού Αποθήκευση παραγόμενου υλικού και χρήση του με ποικίλους τρόπους. Για μαθητές Γυμνασίου

Καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων μέσω της δημιουργίας εφαρμογών για έξυπνα τηλέφωνα 13:30 -14:30

Άγγελος Τίτης, Γεώργιος Μαρκής, Λεωνίδας Παπαθανασίου

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σκοπός είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με το περιβάλλον του App Inventor (ΑΙ) και τις δυνατότητες που δίνει για την ανάπτυξη αλγοριθμικής σκέψης και δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων με έναν διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο μέσω της χρήσης έξυπνων συσκευών (tablets, smartphones).

 
Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μια μέρα με την Λόλα. 9:00 -10:00 –

Παπαζαχαρίας Νεκτάριος, Σταμάτη Κωνσταντίνα

Αν θες να ζωντανέψεις την φαντασία σου και δεν μπορείς στο μπλοκ ζωγραφικής θα δεις ότι μπορείς μπροστά στον υπολογιστή. Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού των τάξεων από Γ’ Δημοτικού έως και ΣΤ’ Δημοτικού. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εισαχθούν οι μαθητές στις βασικές αρχές και τεχνικές του animation και μέσα από κατάλληλα προγράμματα να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία.

 

Βιβλία επαυξημένης πραγματικότητητας, Προγραμματισμός Scratch σε Arduino. 10:30 -11:30 –

Κωνσταντίνος Νάκος – Χριστόφορος Καραχρήστος

Το εργαστήριο θα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα αποτελεί επίδειξη στους μαθητές νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα θα γίνει επίδειξη στους μαθητές ενός βιβλίου εμπλουτισμένου με πολυμεσικό υλικό. Ο κάθε μαθητής θα μπορεί να αλληλοεπιδρά με το επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) βιβλίο μέσω των έξυπνων συσκευών (smartphones). Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου έχει να κάνει με τον προγραμματισμό μικροελεγκτών Arduino με χρήση της γλώσσας προγραμματισμού scratch. Τα παιδιά θα κληθούν να προγραμματίσουν τον μικροελεγκτή σε βασικές λειτουργίες μέσω Scratch.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στις 2 και 3 Απριλίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από εδώ: http://goo.gl/uirBao

 

Για την επιτροπή 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης – Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ