ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδεια5ο Γελ Αγρινίου: Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών στην Τουρκία (εικόνες)

5ο Γελ Αγρινίου: Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών στην Τουρκία (εικόνες)

5ο Γελ Αγρινίου: Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών στην Τουρκία (εικόνες)

Την εβδομάδα 17-23/Σεπτεμβρίου/2023 εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 5 ο ΓΕΛ Αγρινίου επισκέφτηκαν την πόλη Denizli της Τουρκίας επισκεπτόμενοι σχολείο της πόλης μαζί με τους εταίρους από την Νορβηγία και την Πολωνία.

Η ανακοίνωση του σχολείου: 

Ήταν η 3η συνάντηση εταίρων στα πλαίσια του προγράμματος 2021-2-PL01- KA210-SCH-000049639 «Successful Schools with STEM». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες επιμορφώθηκαν σε θέματα STEM (Science Technology Engineering Mathematics) και πώς
μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέματα περιβάλλοντος.

Οι μαθητές, συνεργατικά, ανέπτυξαν με χρήση του Minecraft Education 3-D μοντέλα για οικολογικά σπίτια. Αρχικά αναζήτησαν πληροφορίες σχετικές με οικολογικές τεχνικές και στη συνέχεια συνεργάστηκαν και προσπάθησαν να αναπτύξουν λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το ενεργειακό αντίκτυπο των σύγχρονων σπιτιών.

Η φιλοξενία των εκπαιδευτικών του σχολείου «Mesleki ve Texnik Anadolu Lisesi» ήταν υπέροχη και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε η διαμονή μας να είναι ευχάριστη και ενδιαφέρουσα. Υπήρχαν πολλαπλές δραστηριότητες και επισκέψεις εντός και εκτός του σχολικού ωραρίου. Το Denizli είναι μια σύγχρονη πόλη στην νοτιοδυτική Μικρά Ασία με πληθυσμό περίπου 600.000.

Επισκεφτήκαμε το τοπικό Πανεπιστήμιο όπου φοιτούν περίπου 30.000 φοιτητές, περιηγηθήκαμε σε κεντρικά σημεία της πόλης, ψωνίσαμε σε σύγχρονα καταστήματα και διασκεδάσαμε στα εστιατόρια και τα ζωντανά καφέ της πόλης.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων, βρεθήκαμε αρχικά στον Οίκο της Παρθένου Μαρίας λίγο έξω από την πόλη Σελτσούκ όπου προσκυνήσαμε και έπειτα επισκεφτήκαμε την αρχαία Έφεσο, όπου θαυμάσαμε τα αρχαία Ελληνικά μνημεία. Στο Ελληνικό χωριό Κιρκιντζές συγκινηθήκαμε όταν βρήκαμε κατοίκους που μιλούν ακόμη Ελληνικά και τελικά επισκεφτήκαμε κατά την αναχώρησή μας την όμορφη Σμύρνη.

Συνολικά, ήταν μια μοναδική και θετικότατη εμπειρία για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές όλων των χωρών, δημιουργήθηκαν φιλίες, έγινε βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων και των τεχνικών γνώσεων των μαθητών και ανυπομονούμε πλέον για την επόμενη συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος που θα γίνει στην Πολωνία τον Απρίλιο 2024.

Δείτε εικόνες:

Προβληματίζουν τα «κενά» στην Αιτωλοακαρνανία-Αλλαγές στο Λύκειο φέρνει το Υπουργείο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ