ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοσμοςΣτο Μπόινγκ της Malaysia Airlines ανήκει το φτερό που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν

Στο Μπόινγκ της Malaysia Airlines ανήκει το φτερό που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν

Στο Μπόινγκ της Malaysia Airlines ανήκει το φτερό που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν

Το τμήμα πτερυγίου που είχε βρεθεί στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, θεωρείται “μετά βεβαιότητας” ότι ανήκε στην πτήση MH370, στο Μπόινγκ της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές.

Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε ήδη ανακοινώσει ότι το τμήμα αυτό προερχόταν σίγουρα από το Μπόινγκ 777 που χάθηκε τον Μάρτιο του 2014. Οι γαλλικές αρχές, που είχαν ξεκινήσει δική τους έρευνα την εποχή εκείνη επειδή τέσσερις από τους 239 επιβάτες του αεροσκάφους ήταν Γάλλοι υπήκοοι, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικές και έκαναν λόγο μόνο για “ισχυρές ενδείξεις”.

Από την εξέταση των συντριμμιών σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο εντοπίστηκαν “τρεις σειριακοί αριθμοί στο εσωτερικό του πτερυγίου” οι οποίοι οδήγησαν τους ειδικούς σε μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Boeing, την Airbus Defense & Space (ADS-SAU) που εδρεύει στη Σεβίλη της Ισπανίας. Με βάση τον έναν από τους αριθμούς αυτούς η εταιρεία διαπίστωσε ότι η ίδια είχε κατασκευάσει το συγκεκριμένο πτερύγιο που τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο Μπόινγκ 777.

Η εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 είναι ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο της πολιτικής αεροπορίας. Το αεροπλάνο χάθηκε αφού τέθηκαν εκτός λειτουργίας όλα τα συστήματα επικοινωνίας με τον πύργο ελέγχου και τον δορυφόρο, και αφού πραγματοποίησε μια μυστηριώδη στροφή χωρίς, ωστόσο, οι κυβερνήτες να εκπέμψουν σήμα κινδύνου.

Αυτή είναι και η τελευταία στιγμή που καταγράφουν την πορεία του τα στρατιωτικά ραντάρ της Μαλαισίας. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, το αεροπλάνο πετούσε επί οκτάωρο μέχρι που τελείωσαν τα καύσιμά του και κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά της Αυστραλίας. Ερευνες πολλών μηνών δεν απέδωσαν και ακόμη και έως χθες δεν είχε βρεθεί το παραμικρό.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της πτήσης δημιούργησε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι καταρρίφθηκε ενώ πλησίαζε την αμερικανική βάση Ντιέγκο Γκαρσία ή ότι «απήχθη» αφού έγινε «χάκινγκ» των συστημάτων του.

πηγή: kathimerini.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ