Ιστορικό 2-0 του Παναιτωλικού στην Τρίπολη

Ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες, ο Παναιτωλικός όμως την ουσία με αποτέλεσμα να κερδίσει με 2-0 τους Αρκάδες στην Τρίπολη. Σεφτέ για Ουάρντα και Βιγιαφάνες.…

ImageHandler2

Ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες, ο Παναιτωλικός όμως την ουσία με αποτέλεσμα να κερδίσει με 2-0 τους Αρκάδες στην Τρίπολη. Σεφτέ για Ουάρντα και Βιγιαφάνες.

Λίγο η ατυχία, λίγο η υπερβολική σιγουριά, βάλτε και την κακή κατάσταση κάποιων παικτών και τότε έχετε μία εικόνα για τον Αστέρα στο ματς με τον Παναιτωλικό. Οι Αρκάδες είχες τις ευκαιρίες να καθαρίσουν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όμως Μάσα και Σανκαρέ αστόχησαν σε καίρια σημεία.

Ο Παναιτωλικός όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του, ενώ το γκολ του Ουάρντα στο 34ο λεπτό μπέρδεψε τους γηπεδούχους. Το τελικό 2-0 ήρθε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης σε μία υποδειγματική αντεπίθεση των παικτών του Πόντες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Γεώργιος Κουντουρέλης (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κιτόκο (Μούκαμ 64'), Ιγκλέσιας (Δημούτσος 82'), Χαμντανί, Μάσα (Σκουρτάι 75'), Λανθαρότε, Φούντας, Γιάννου.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πόντες): Στεφανάκος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Κουτρομάνος, Πάουλο Κόστα, Μάκος, Ντάνι Μπεχαράνο (Παπουτσιγιαννόπολος 86'), Ουάρντα (Βιγιαφάνες 66'), Κάπελ (Ρουσκουγέδα 80'), Μαρκόφσκι.
Γκολ: Ουάρντα (κεφαλιά 34'), Βιγιαφάνες (σουτ 96')
Κάρτες: Κούσας (κίτρινη 3'), Φούντας (κίτρινη 24'), Κουτρομάνος (κίτρινη 29'), Γκοϊάν (κίτρινη 45'), Παπάζογλου (κίτρινη 74'), Μάκος (κίτρινη 76'), Μπεχαράνο (κίτρινη 82'), Ρουσκουγέδα (κίτρινη 85'), Δημούτσος (κίτρινη 88'), Μαρκόφσκι (κίτρινη 95'),

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 0-2

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Αστέρας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και έχασε πολλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με μοιραίο παίκτη του Πάμπλο Μάσα. Ο Αργεντινός ήταν ο δημιουργός της πρώτης επικίνδυνης στιγμής για τους Αρκάδες. Γύρισε ωραία στον Γιάννου από τα δεξιά, αυτός άφησε όμορφα στον Φούντα που σούταρε, όμως ο Στεφανάκος με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο διάστημα 17' - 20' ο Μάσα έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ολομόναχος φάτσα με το τέρμα έκανε κακό πλασέ, ενώ τρία λεπτά αργότερα δεν τοποθέτησε καλά το σώμα του με αποτέλεσμα το νέο σουτ που επιχείρησε να μην ανησυχήσει τον Στεφανάκο. Οι φάσεις του Αστέρα έκλεισαν με μία κεφαλιά του Σανκαρέ στο 28ο λεπτό, όπου κι αυτός ολομόναχος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Γκολ κόντρα στη ροή

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως ο Αστέρας θα σκοράρει και θα περάσει ευχάριστο απόγευμα, ήρθε μία πανέμορφη σέντρα του Μάκου από τα δεξιά και μία ακόμα πιο όμορφη κεφαλιά του Ουάρντα στο 34' για να γίνει το 0-1. Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 41ο λεπτό, όμως το ξαφνικό σουτ του Κάπελ έδιωξε με δυσκολία στη γωνία του ο Κοσίτσκι.

Ξανά δυνατά ο Αστέρας

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν μία σπουδαία ευκαιρία με τον Φούντα στο 48' Ο νεαρός άσος έκανε γυριστό σουτ στον αέρα, με τη μπάλα να περνά για λίγο άουτ. Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα ο Αστέρας έφτασε μία ανάσα από το 1-1. Ο Λανθαρότε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά όμως ο Χαμντανί μόνος στο πίσω δοκάρι έστειλε τη μπάλα έξω με το κεφάλι!

Ο Αστέρας είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι πάντως έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 92ο λεπτό, όταν ο Βιγιαφάνες έβγαλε μόνο τον Μαρκόφσκι φάτσα με τον Κοσίτσκι, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Παναιτωλικό να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τον Βιγιαφάνες. Οι παίκτες του Πόντες έφυγαν στην κόντρα κι εκεί ο Αργεντινός δεν αστόχησε.

Η φάση του αγώνα

Ο Μάσα στο 17ο λεπτό ολομόναχος φάτσα με τον τερματοφύλακα έκανε τραγικό πλασέ, στέλλοντας τη μπάλα άουτ. Αν έμπαινε εκεί το γκολ, ίσως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι.

Ο διαιτητής

Πολλές οι κάρτες από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν νεύρα στην αναμέτρηση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γρηγόρης Μάκος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και μαζί του ανέβηκε όλος ο Παναιτωλικός. Από κοντά και ο Μαρκόφσκι που έδωσε απίστευτες μάχες. Για τον Αστέρα ο Λανθαρότε ήταν ότι καλύτερο είχαν να δείξουν οι Αρκάδες.

Μας άρεσε

Γενικότερα το παιχνίδι. Σκληρό, με πολλές φάσεις, δυο γκολ και ένας Παναιτωλικός που αν και ξεκίνησε άσχημα γρήγορα ισορρόπησε το ματς.

Δεν μας άρεσε

Στο 17ο λεπτό ο Μάρκος Πάολο εκτέλεσε φάουλ. Πρέπει να ήταν μία από τις χειρότερες εκτελέσεις που έχουμε δει. Τραγικός γενικότερα στο παιχνίδι ο Βραζιλιάνος.

www.sport24.gr