Σημαντικές αλλαγές στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Υπογράφηκαν από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα αναβάθμισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Πρόκειται για ένα μεγάλης σημασίας έργο για την περιοχή Μεσολογγίου και Αιτωλικού, η μελέτη του οποίου έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, όμως βρισκόταν σε αδράνεια. Επανήλθε όμως ανανεώνοντας τους περιβαλλοντικούς όρους, προκειμένου να υλοποιηθεί. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και φορέας λειτουργίας του είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο δήμος Μεσολογγίου είναι αυτός που έτρεξε για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, αφού πρόκειται για μια παρέμβαση ζωτικής σημασίας.

Η μελέτη περιλαμβάνει την άρση του αναχώματος στη Νίδοβα Αιτωλικού, από το μουσείο χαρακτικής «Βάσω Κατράκη» μέχρι την πρώτη νησίδα του Πόρου Ντολμά, συνολικού μήκους 1,5 χλμ. Τα αδρανή υλικά που θα προκύψουν θα μεταφερθούν στο κτήμα «Πετούνη», μετά από πρόταση του δήμου Μεσολογγίου…

 

Πηγή:aixmi-news.gr