ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜπάζα δίπλα από αθλητικές εγκαταστάσεις

Μπάζα δίπλα από αθλητικές εγκαταστάσεις

Μπάζα δίπλα από αθλητικές εγκαταστάσεις

Περιοχή παλιού Αγίου Χριστοφόρου:

Μπάζα δίπλα από αθλητικές εγκαταστάσεις

Μπάζα, κατεστραμμένος χλοοτάπητας και συρματοπλέγματα συνθέτουν την εικόνα της περιοχής γύρω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του παλιού Αγίου Χριστοφόρου. Ανησυχούν οι κάτοικοι ότι τα μπάζα δεν θα απομακρυνθούν

Προβληματισμένοι και δυσαρεστημένοι είναι πολλοί κάτοικοι της περιοχής του παλιού Αγίου Χριστοφόρου με την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των γηπέδων 5χ5 ποδοσφαίρου και μπάσκετ που υπάρχουν λίγο παρακάτω από την παλιά εκκλησία του πολιούχου αγίου. Τα γήπεδα είναι στολίδι για την περιοχή, αλλά και για την πόλη και παρ όλα αυτά εδώ και πολλούς μήνες, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, περιμετρικά των γηπέδων έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια και μπάζα.

Το γεγονός που τους λυπεί πολύ περισσότερο είναι ότι κατά καιρούς, στο παρελθόν, τα μπάζα συνεχώς αυξάνονταν, με αποτέλεσμα όλα αυτά, μέχρι και σήμερα, να έχουν παραμείνει στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Παράλληλα, κάνουν λόγο για εγκατάλειψη των γηπέδων, αφού εκτός ότι το συρματόπλεγμα περιμετρικά των γηπέδων έχει υποστεί ζημιές, σε πολλά σημεία έχει εντελώς καταστραφεί, με αποτέλεσμα οι αθλούμενοι να αναγκαστούν να κάνουν αυτοσχέδιες κατασκευές με σύρμα και ξύλα για να μην χάνουν εκτός γηπέδου τη μπάλα, με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, αφού τα ξύλα είναι τεράστιες παλέτες. Επίσης, ο χλοοτάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου έχει κομματιαστεί και τα παιδιά παίζουν μπάλα στο τσιμέντο.

Καθημερινά, στα δύο γηπεδάκια παίζουν και προπονούνται εκατοντάδες παιδιά, κάθε ηλικίας, από πολλές γειτονιές της πόλης και η ανησυχία για πιθανό τραυματισμό τους από τα μπάζα είναι έκδηλη, αλλά πέραν τούτου, τα μπάζα εγκυμονούν και πολλούς επιπλέων κινδύνους και για την περιοχή και τους μόνιμους κατοίκους της , αφού έχουν σχηματίσει βουνό. Η όλη κατάσταση με τα μπάζα προκαλεί φόβο ότι δηλαδή δεν θα αλλάξει η εικόνα της περιοχής ακόμη και όταν το νέο σχολείο που έχει κατασκευαστεί, ακριβώς δίπλα από τα γήπεδα 5χ5, λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

Για την ανησυχία τους αυτή, αλλά και για την κατάσταση με τα μπάζα, που επείγει περισσότερο, έχουν ενημερώσει προφορικά τον δήμο Αγρινίου. Οι κάτοικοι, ενδιαφέρονται πολύ, διότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις αυτές είναι ο μοναδικός πνεύμονας άθλησης στην περιοχή και έχει μεγάλη αξία, τόσο για τα παιδιά τους, όσο και για μεγαλύτερες ηλικίες, αφού υπάρχουν και ώρες που ο χώρος χρησιμοποιείται για τρέξιμο από πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ