Διήμερη τελετή λήξης χορευτικών τμημάτων 2015 από τη ΓΕΑ

« Για να γιατρέψεις της καρδιάς κάθε καημό και πόνο μοναδικό της γιατρικό είναι το γλέντι μόνο » Ο Χορός, το τραγούδι και το κέφι…

P6140385

« Για να γιατρέψεις της καρδιάς κάθε καημό και πόνο μοναδικό της γιατρικό είναι το γλέντι μόνο »

Ο Χορός, το τραγούδι και το κέφι ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των διήμερων εκδηλώσεων λήξης των χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και Δευτέρα το βράδυ, (14-15 Ιουνίου 2015) στον αύλειο χώρο των Καπνοθηκών Παπαστράτου στο Αγρίνιο.

Οι εκδηλώσεις αυτές που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει θεσμός στην πόλη του Αγρινίου και την ευρύτερη περιοχή, πέραν του ότι σηματοδοτούν τη λήξη της τρέχουσας χορευτικής περιόδου, δίνουν τη δυνατότητα στις χορεύτριες και τους χορευτές να προβάλουν και να αναδείξουν το πλούσιο έργο που παράγεται στα τμήματα και τα εργαστήρια του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ.

Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, ο έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κος Δημοσθένης Καπώνης σε σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του παραγόμενου πολιτισμικού έργου από τον Όμιλο, σε σχέση με την συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία και τον τόπο μας γενικότερα.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 - πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων - παρουσιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία και επαγγελματισμό από τα παιδικά τμήματα του Ομίλου ένα πρότυπο χορευτικό οδοιπορικό δρώμενο σε περιοχές της χώρας μας.

Ουσιαστικά επρόκειτο για μια μουσικοχορευτική ξενάγηση σε χαρακτηριστικές περιοχές της πατρίδας μας με οικοδεσπότες τις χορεύτριες και χορευτές του Ομίλου, Ε. Καρδαρά, Κ. Σολωμού, Γ. Βουλωμένου και Α. Ποντίκα, με κυρίαρχα στοιχεία το χορό και το γλέντι.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 - δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων - παρουσιάστηκε από τα τμήματα ενήλικων του Ομίλου ένα πρότυπο δρώμενο με αναφορές σε ιδιαίτερες για την πολιτιστική παράδοση περιοχές της χώρας μας, όπως η Κάρπαθος, η Νάξος, η Ν. Εύβοια, η Ήπειρος, η Δεσκάτη Γρεβενών, καθώς και η Βόρεια και Δυτική Θράκη .

Ο χορός, το τραγούδι αλλά και άλλα παραδοσιακά δρώμενα, όπως οι παρουσιάσεις παραδοσιακών φορεσιών χορού της πατρίδας μας, έδωσαν ένα ιδιαίτερο τόνο στην παράσταση, τους συντελεστές της οποίας καθοδηγούσε η εξαιρετική αφηγηματική διαδικασία του χορευτή του Ομίλου κου Π. Χατζηγεωργίου.

Το τέλος της εκδήλωσης, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, έκλεισε με ένα πανηγυρικό τρόπο με χορούς και τραγούδια και με τη συμμετοχή του κοινού που παρακολουθούσε την παράσταση.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η παραδοσιακή ορχήστρα Επτάσημο και η Καρπαθιώτικη ζυγιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αποσπώντας έτσι τον θαυμασμό όλων.

Η Εφορία του Λαογραφικoύ Ομίλου της ΓΕΑ, για την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της και ιδιαίτερα τις χορεύτριες και χορευτές του, καθώς και τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Τσελίκα με την συνεργάτιδα του Ασπασία Κρικώνη.

Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα τη Δημοτική αρχή Αγρινίου για τη διάθεση των καθισμάτων και την κατασκευή της εξέδρας που πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις, καθώς επίσης και το Ίδρυμα Παπαστράτου για την παραχώρηση του αύλειου χώρου των Καπνοθηκών Παπαστράτου .

Τέλος, ευχαριστεί πολύ την χορεύτρια του Ομίλου Γεωργία Χαντζάρα για την επιμέλεια των σκηνικών των παραστάσεων, καθώς επίσης και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της ΓΕΑ για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Ωστόσο όμως, ανάλογες ευχαριστίες εκφράζονται προς όλους τους παρόμοιους φορείς και συλλόγους του τόπου μας, με τους οποίους ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ έχει αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης.