Eκδήλωση απο το Φορέα Διαχείρησης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , 5 Ιουνίου, που φέτος ήταν αφιερωμένη στην κατανάλωση και την ανακύκλωση με θέμα…

IMG_3383[1]

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , 5 Ιουνίου, που φέτος ήταν αφιερωμένη στην κατανάλωση και την ανακύκλωση με θέμα « Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Καταναλώστε με προσοχή» διοργάνωσε ή συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την βιώσιμη κατανάλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση προωθώντας τον περιβαλλοντικό πολιτισμό στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Έτσι στις 3 Ιουνίου 2015 ο Συντονιστής του ΦΔ/ΛΜ κ. Σελιμάς Γιάννης συμμετείχε με εισήγηση περί του «Ρόλου του Φορέα Διαχείρισης στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και της Πράσινης Απασχόλησης» σε επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Δασοπονίας και Δ.Φ.Π του ΤΕΙ Στέρεας Ελλάδας με θέμα «Περιβάλλον και Προστατευόμενες Περιοχές».

Στις 5 Ιουνίου ο Φορέας Διαχείρισης πραγματοποίησε μαζί με την Τοπική Κοινότητας Σταμνάς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σταμνάς καθαρισμό στην παραλία της περιοχής ενώ νωρίτερα οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από στελέχη του ΦΔ/ΛΜ με παρουσιάσεις και έντυπο υλικό για το Εθνικό Πάρκο, την ορνιθοπανίδα της περιοχής,  την θαλάσσια χελώνα caretta caretta και την ανακύκλωση. Το βράδυ της ίδιας μέρα στο θεατράκι του Αιτωλικού δόθηκε παράσταση θεάτρου σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό με περιβαλλοντική θεματολογία η οποία ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους.

Τέλος ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε με δυο στελέχη του (κ.Καρανίκα Μαλβίνα και κ. Παλαιό Νίκο)  σε κοινή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα μαζί με τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού –Βουραικου και τον Φορέα Διαχείρισης Στροφυλιάς Κοτυχίου  στις 9 Ιουνίου , διανέμοντας έντυπο υλικό και ενημερώνοντας το κοινό στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.

Η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει η πρώτη μας προτεραιότητα κληρονομώντας στις επόμενες γενεές την δυνατότητα να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.