ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟι μαθητές στον λαχανόκηπο

Οι μαθητές στον λαχανόκηπο

Οι μαθητές στον λαχανόκηπο

Πολυδιάστατη παιδεία σε μικρούς μαθητές μέσα από τον λαχανόκηπο

Οι μαθητές στον λαχανόκηπο

Ο δήμος Αγρινίου με την νέα σχολική χρονιά θα διαθέσει τμήματα στον δημοτικό λαχανόκηπο για να μπορούν όσα δημοτικά σχολεία το επιθυμούν να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά

Τον Δημοτικό Λαχανόκηπο που είναι στην περιοχή του Γιαννουζίου επισκέφτηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, η οποία εκτός από τον χαρακτήρα της δημιουργικής βόλτας είχε σκοπό να έρθουν οι μαθητές κοντά στην φύση και να αντιληφθούν την αξία της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών και της αυτάρκειας που μπορεί να προσφέρει ο λαχανόκηπος σε ένα νοικοκυριό. Το 5ο δημοτικό ήταν το πρώτο και το τελευταίο σχολείο για φέτος που επισκέφτηκε τον λαχανόκηπο αφού ο λαχανόκηπος μπήκε προσφάτως σε λειτουργία, τέλος Μαΐου και η επερχόμενη λήξη του σχολικού έτους δεν προσφέρεται για επιπλέον επισκέψεις άλλων σχολείων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Γιώργο Μελιάδη σκοπός του δήμου τη νέα σχολική χρονιά είναι όλα τα σχολεία να επισκεφτούν τον δημοτικό λαχανόκηπο, να εκπαιδευτούν στην βιολογική γεωργία, να αντιληφθούν την αξία της ύπαρξης ενός λαχανόκηπου, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να μάθουν τον σωστό τρόπο καλλιέργειας ενός λαχανόκηπου.

Παράλληλα, σκοπός του δήμου, σύμφωνα με τον κ Μελιάδη, είναι την νέα σχολική χρονιά, όσα δημοτικά σχολεία το επιθυμούν, να υιοθετήσουν κάποιο αγροτεμάχιο του δημοτικού λαχανόκηπου, ώστε να μπορούν να καλλιεργήσουν οπωροκηπευτικά, αλλά και να εμπεδώσουν την προσπάθεια για την απόκτηση αγαθών.
Μόνο την πρώτη μέρα λειτουργίας του λαχανόκηπου, ο οποίος πλέων αποκτά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έσπευσαν για να αποκτήσουν καλλιεργήσιμο χώρο πενήντα άτομα, ενώ αίτηση είχαν υποβάλει ογδόντα τέσσερα. Αν υπάρξει ενδιαφέρον από πολλά σχολεία την νέα περίοδο ή επιπλέων πολίτες τότε ο δήμος ήδη είναι έτοιμος ώστε να διαθέσει περισσότερη έκταση, επίσης το Γιαννούζη περιοχή η οποία είναι πολύ κοντά στον αστικό ιστό του Αγρινίου και έχει άμεση πρόσβαση με λεωφορείο.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ