Σύσκεψη Προετοιμασίας

Σύσκεψη Προετοιμασίας

Μεταστεγάζονται το 8ο, το 11ο και το 18ο νηπιαγωγείο

Σύσκεψη Προετοιμασίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου Γκρίζη και των διευθυντών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να ξεκινήσουν εργασίες στα σχολεία του δήμου, που θα διαρκέσουν καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε η νέα σχολική χρονιά να τα βρει όλα έτοιμα


Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγρινίου σύσκεψη η οποία στόχευε στην ενημέρωση και την καταγραφή θεμάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου. Στην σύσκεψη προέδρευε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Νίκος Γκρίζης.

Στη συνάντηση της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Αγρινίου με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου έγινε η καταγραφή των θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια και την συντήρηση των σχολικών μονάδων. Συνολικά, στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αριθμούν 170 κτήρια και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Γκρίζη θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις χρειαστούν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού εκ μέρους του δήμου, παρά την πενιχρή χρηματοδότηση που υπάρχει, ώστε οι μαθητές να είναι στο καλύτερο δυνατόν περιβάλλον την νέα χρονιά και παράλληλα να είναι όλα έτοιμα πριν την έναρξή της.

«Ζητήσαμε να μας ενημερώσουν οι διευθυντές για τις ανάγκες των σχολείων τους, ώστε να γίνει προγραμματισμός εργασιών από πλευράς του Δήμου, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, με την έλευση των πενταμήνων θέσεων κοινωφελούς εργασίας, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. ΘΑ γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ούτως ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η εικόνα των σχολείων του Δήμου να είναι βελτιωμένη».

Ακόμη, συζητήθηκαν γενικότερα προβλήματα που δημιουργεί η ελλιπής χρηματοδότηση από πλευράς της πολιτείας για τις συντηρήσεις των σχολείων, ενώ αναφορά έγινε και για τα χωροταξικά όρια των σχολικών μονάδων καθώς επίσης και τη δημιουργία νέων, στο πλαίσιο του ΣΕΣ 2014-2020.

Παράλληλα, ο κ Γκρίζης και ο δήμος Αγρινίου πήρε την απόφαση να μεταστεγάσουν το 11ο, το 8ο και το 18ο νηπιαγωγείο Αγρινίου, ώστε οι μαθητές να είναι σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που υπήρχαν στα μέχρι τώρα κτήρια που τα φιλοξενούσαν.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ