ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο“Μαγειρεύω καλλυντικά”

“Μαγειρεύω καλλυντικά”

“Μαγειρεύω καλλυντικά”

Μια πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση έγινε χθες το βράδυ στο βιβλιοπωλείο “Βιβλιοτρόπιο” στο Αγρίνιο. Η γνωστή και καταξιωμένη αισθητικός, κοσμετολόγος και φυσιοπαθητικός κα Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου παρουσίασε το βιβλίο της “Μαγειρεύω καλλυντικά”, το οποίο, μέσα στις διακόσιες πενήντα συνταγές που διαθέτει στις σελίδες του, δίνει τις κατάλληλες οδηγίες για τον τρόπο που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι φυσικά καλλυντικά με υλικά που μπορούμε να τα βρούμε στο super market, στο παντοπωλείο της γειτονιάς μας και σε καταστήματα με βότανα.

Σύμφωνα με τις κατάλληλες οδηγίες που δίνει η καταξιωμένη Μαρίνα Σεραφειμίδου, μέσα από το βιβλίο της “Μαγειρεύω Καλλυντικά”, η κάθε γυναίκα, μπορεί να φτιάξει στο σπίτι της μάσκες, λοσιόν, τόνερ για το πρόσωπο, σκραμπ για το σώμα και όλα τα υπόλοιπα καλλυντικά που μπορεί να αγοράσει με τρόπο εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γνωρίζοντας τι χρησιμοποιεί.  Το βιβλίο διαθέτει και ειδικό κεφάλαιο για την περιποίηση των ανδρών, για σαπούνια, για την περιποίηση των παιδιών, τη μέλλουσα μαμά, την περίοδο της εγκυμοσύνης και φυσικά για τα αρώματα. Ξεχωριστό και πολύ σημαντικό κεφάλαιο αποτελούν οι συμβουλές της Μαρίνας Σεραφειμίδου για το πως μπορούμε με εύκολα ροφήματα να καταπολεμήσουμε την αϋπνία, να φτιάξουμε την διάθεσή μας και να καταπολεμήσουμε διάφορους πόνους. Βασικό στοιχείο είναι ότι όλα τα προϊόντα περιποίησης που εμπεριέχονται στο βιβλίο “Μαγειρεύω καλλυντικά” προέρχονται από φυσικά υλικά.

Το βιβλίο αυτό, κατά την συγγραφέα, ξεκινάει από τα εύκολα, αφού εκτός των παραπάνω κατηγοριών, που η καθεμιά αναπτύσσεται σε πολλούς τομείς, διαθέτει και τρόπους που μπορούμε να αναμείξουμε το υγρό στοιχείο με το λάδι δημιουργώντας διάφορες κρέμες, αλλά και τρόπους που μαρτυρούν πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαλακτοματοποιητές, φυσική στεατίνη κλπ. Από τις σελίδες του βιβλίου δεν λείπουν φυσικά και οι παραδοσιακές κηραλοιφές. Το κόστος των υλικών που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι για να κατασκευάσουν κάθε προϊόν περιποίησης είναι μηδαμινό, κάτι που άρει κάθε πιθανή δέσμευση και παράλληλα τους οδηγεί στην φυσική και ανέξοδη περιποίηση του εαυτού τους.

Το βιβλιοπωλείο “Βιβλιοτρόπιο” διαθέτει προς πώληση το εν λόγω βιβλίο, ενώ η Μαρίνα Σεραφειμίδου αποκαλύπτει περισσότερα στο www.prettyalchemy.blogspot.gr

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ