«Σιμουλτανέ» με τον Πρωταθλητή Ελλάδος

Μαθητές και ενήλικοι αθλητές στο σκάκι με διακρίσεις αποτελούσαν την ομάδα της Γ.Ε.Α «Σιμουλτανέ» με τον Πρωταθλητή Ελλάδος Στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο ο Πρωταθλητής…

Μαθητές και ενήλικοι αθλητές στο σκάκι με διακρίσεις αποτελούσαν την ομάδα της Γ.Ε.Α

«Σιμουλτανέ» με τον Πρωταθλητή Ελλάδος

Στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο σκάκι αντιμετώπισε ταυτόχρονα σαράντα αθλητές του σκακιστικού συλλόγου της Γ.Ε.Α

«Σιμουλτανέ» με τον Πρωταθλητή Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πλατεία Δημοκρατίας η πρωτότυπη και εντυπωσιακή σκακιστική εκδήλωση, σιμουλτανέ, που διοργάνωσε το σκακιστικό τμήμα της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου. Στο σιμουλτανέ αυτό, ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο γρήγορο σκάκι για το 2015 και βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας κ Γιάννης Νικολαΐδης αντιμετώπισε ταυτόχρονα σαράντα αθλητές του σκακιστικού τμήματος της Γ.Ε.Α από το Αγρίνιο και τον Αστακό σε αντίστοιχο αριθμό σκακιέρων. Οι είκοσι αθλητές από την σκακιστική ομάδα του Αγρινίου και του Αστακού, είναι μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου.

Πέραν του ξεχωριστού γεγονότος που προκάλεσε το ενδιαφέρoν και τα θετικά σχόλια των διερχόμενων πολιτών για την εκδήλωση αλλά και το άθλημα, το σιμουλτανέ αυτό αποτέλεσε για τους συμμετέχοντες, όπως τόνισε και ο προπονητής της ομάδας σκακιού κ Μπάμπης Τζότζολης, μια σπουδαία ευκαιρία, τόσο για να παίξουν μαζί με έναν καταξιωμένο σκακιστή, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στη ζωή κάποιου αθλητή, όσο και για να αποσπάσουν διάκριση.

Κατά το παρελθόν στο Αγρίνιο έχουν διοργανωθεί άλλες δύο φορές σιμουλτανέ. Η πρώτη φορά ήταν το 1997 με τον τότε πρωταθλητή Ελλάδος κ Σπύρο Σκέμπρη και το 2003 με την Χανιώτισσα Μαρία Κουβάτσου.

«Σιμουλτανέ» με τον Πρωταθλητή Ελλάδος

Το θετικό στοιχείο είναι ότι αρκετοί εκ των αθλητών της σκακιστικής ομάδας της Γ.Ε.Α ασχολήθηκαν με το άθλημα προ δυόμιση ετών, χωρίς νωρίτερα να γνωρίζουν κάτι γι αυτό ή να ξέρουν να παίζουν. Μάλιστα, κάποιοι εκ των μαθητών ασχολήθηκαν και αγάπησαν πολύ το άθλημα αυτό που κέρδισαν διακρίσεις σε επίπεδο Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Στο χθεσινό σιμουλτανέ συμμετείχαν αθλητές-μαθητές όπως η Περσεφόνη Κατσακιώρη, η οποία διακρίθηκε σε αγώνες της Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, ο Δημήτρης Μάτσικας ο οποίος ήρθε τρίτος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα των αθλητών-μαθητών της τετάρτης δημοτικού και ο Κώστας Πλατανιάς, ο οποίος κέρδισε την πέμπτη θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των αθλητών-μαθητών της δευτέρας δημοτικού. Ακόμη, οι περισσότεροι συμμετέχοντες από την ομάδα της Γ.Ε.Α είναι πρωταθλητές στο τοπικό σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα.

«Σιμουλτανέ» με τον Πρωταθλητή Ελλάδος

Ο κ  Τζότζολης, σημείωσε πως η διοργάνωση αυτή είναι παράλληλα και μια πρωτοβουλία του σκακιστικού συλλόγου της Γ.Ε.Α που ως σκοπό έχει την ανάδειξη του σκακιού, που είναι το πιο πνευματικό άθλημα στον κόσμο.

Κων/νος Χονδρός