ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΑντιδήμαρχοι σε Αιτωλικό και Οινιάδες

Αντιδήμαρχοι σε Αιτωλικό και Οινιάδες

Αντιδήμαρχοι σε Αιτωλικό και Οινιάδες

Έγινε ο ανασχηματισμός στο Μεσολόγγι

Αντιδήμαρχοι σε Αιτωλικό και Οινιάδες

Ν. Καραπάνος: «Στόχος η λειτουργική αναβάθμιση όλης της δημοτικής παρέμβασης»

Προχθές η «Σ» είχε γράψει για τον επικείμενο ανασχηματισμό στον δήμο Μεσολογγίου, με τίτλο: «Τα αλλάζει όλα ο Καραπάνος». Χθες λοιπόν, προχώρησε σε αυτόν τον ανασχηματισμό της δημοτικής του ομάδας, ο οποίος έχει ως εξής:
Στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών – Προγραμματισμού -πολεοδομικού σχεδιασμού – πολεοδομίας και δημοτικής περιουσίας, μετακινείται ως αντιδήμαρχος ο κ. Δημήτριος Μπουσμπουρέλης. Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, τοποθετείται ο κ Σπ. Διαμαντόπουλος.
Αντιδήμαρχος με χωρική ευθύνη την Δ.Ε. Αιτωλικού παραμένει ο κ Παναγιώτης Σταράμος, ενώ αντιδήμαρχος με χωρική ευθύνη της Δ.Ε. Οινιάδων τοποθετείται ο κ. Κωνσταντίνος Ρόμπολας. Σε ότι αφορά την διοικητική λειτουργία των δυο δημοτικών ενοτήτων Αιτωλικού και Οινιάδων, άμεσα θα αποκεντρωθούν υπηρεσίες καθώς και προσωπικό.

Ο κ. Σπ. Καρβέλης παραμένει αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ παραλαμβάνει επιπλέον αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Εμπορίου.
Στο Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου προτείνονται ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ενώ Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προτείνεται η κυρία Βίκη Κώτση.
Η απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, ελήφθη μετά από διάλογο και συνεννόηση με τα μέλη της δημοτικής ομάδας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Οι αλλαγές των αρμοδιοτήτων, θα οριστούν επακριβώς σε 15 ημέρες περίπου.

Ο κ Καραπάνος σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στην «Σ» για τον ανασχηματισμό «δεν έρχεται να απαξιώσει του δουλειά κανενός αντιδημάρχου μέχρι στιγμής, αλλά, «για να επαναρρυθμίσει», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «κάποιες συγκεκριμένες αρρυθμίες, που έχουν παρατηρηθεί στη λειτουργία της εφαρμογής των πολιτικών που έχουν δρομολογηθεί σε όλο το φάσμα της δημοτικής ευθύνης, αλλά και της επιμέρους λειτουργίας των υπηρεσιών. Κυρίαρχος άξονας αυτής της αλλαγής των προσώπων καθώς και του επανακαθορισμού των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων που τους αντιστοιχούν», ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «είναι η λειτουργική αναβάθμιση όλης της δημοτικής παρέμβασης σε όλα τα κρίσιμα σημεία που αφορούν το Μεσολόγγι, καθώς επίσης και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των δημοτικών ενοτήτων της περιφέρειας του Δήμου.

Είναι γεγονός ότι αυτή η εννεάμηνη λειτουργία μας στο τιμόνι του Δήμου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου με έχει πείσει ότι χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις διοικητικού χαρακτήρα, έτσι ώστε οι πολιτική εφαρμογή των σχεδιασμών μας να αποκτήσει καινούργια δυναμική».
Αυτό όμως που έχει αξία να «διαβαστεί» από αυτή την κίνηση, είναι, πως οι αιρετοί που βρίσκονται στο τιμόνι των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και μπορούν να καθορίζουν και να επανακαθορίζουν τη δυναμική και τη λειτουργία τους, οφείλουν κάθε φορά που αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα «κολλάνε», να τολμούν με αλλαγές των προσώπων και κινήσεις τακτικής να «επανατροφοδοτούν την δημοτική μηχανή».
Να επαναλάβουμε σήμερα, ότι η «τολμηρή» αυτή ενέργεια μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλους δήμους, των οποίων οι δήμαρχοι εντοπίζουν αρρυθμίες.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ