ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΑνάδειξη του Μνημείου Βύρωνος στο Μεσολόγγι

Ανάδειξη του Μνημείου Βύρωνος στο Μεσολόγγι

Ανάδειξη του Μνημείου Βύρωνος στο Μεσολόγγι

Την προσεχή Κυριακή 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου στον οποίο βρίσκεται το μνημείο του Βρετανού φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι .

Ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ευχαρίστησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου Ρόζα Φλώρου για την πρωτοβουλία της προκειμένου να συγκεντρωθεί από πανεπιστημιακούς εκπροσώπους και φιλέλληνες του εξωτερικού, το απαραίτητο κονδύλι για τις εργασίες ανάδειξης και συντήρησης του χώρου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, «…το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον ποιητή Λόρδο Βύρωνα, συντηρήθηκε άξια και όπως αρμόζει τόσο στην πόλη όσο και στην μνήμη του ίδιου του βρετανού φιλέλληνα. Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί μια εξαιρετική πράξη εθελοντισμού, η οποία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση».

Σημείωσε δε, πως η μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία θα συνεχισθεί με τον ίδιο δημιουργικό τρόπο, προβάλλοντας τον τόπο αλλά και λειτουργώντας ως ένα ακόμη σημείο πνευματικής δραστηριότητας και πολιτισμού.

Η κυρία Φλώρου, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία συντήρησης και ανάδειξης του χώρου, τόνισε ότι περιλαμβάνεται στους στόχους και σκοπούς της Βυρωνικής Εταιρείας για την παγκόσμια προβολή του Μεσολογγίου και του πολιτισμού του. Μιλώντας ειδικά για το μνημείο, είπε πως κατασκευάσθηκε το 1924 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο, η φθορά του χρόνου αλλά και οι καταστροφές που υπέστη υπέδειξαν την συγκεκριμένη παρέμβαση με στόχο την επαναφορά στην πρότερη κατάστασή του.

Στην συνέντευξη τύπου, παρευρέθηκε επίσης η αρχιτέκτων του έργου κυρία Σοφία Σαρρή. Η τελετή εγκαινίων του χώρου ο οποίος έχει διαμορφωθεί και φωτιστεί επαρκώς πλέον, θα γίνουν παρουσία φοιτητών και ακαδημαϊκών εκπροσώπων χωρών του εξωτερικού όπως ο Καναδάς, η Βρετανία, η Κίνα και η Κύπρος, οι οποίοι συμμετέχουν ταυτόχρονα στις εργασίες του 10ου Διεθνούς Φοιτητικού Βυρωνικού Συνεδρίου που ξεκινούν την Δευτέρα 25-5 στο Μεσολόγγι.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ