ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΒ ΕΛΜΕ: Ανασύσταση τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, επιστροφή συναδέλφων σε διαθεσιμότητα

Β ΕΛΜΕ: Ανασύσταση τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, επιστροφή συναδέλφων σε διαθεσιμότητα

Β ΕΛΜΕ: Ανασύσταση τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, επιστροφή συναδέλφων σε διαθεσιμότητα

Με πρόσφατη εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί και την επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση των αγώνων όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας από το καλοκαίρι του 2013, όπου εν μία νυκτί καταργήθηκαν σημαντικοί τομείς και ειδικότητες που κάλυπταν το 23% του μαθητικού δυναμικού των ΕΠΑΛ και του 60% των ΕΠΑΣ, εκδιώχθηκαν από την εκπαίδευση 2.500 μόνιμοι καθηγητές της ΤΕΕ και 20.000 μαθητές και μαθήτριες στερήθηκαν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών που είχαν επιλέξει.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε γονείς και μαθητές του Νομού μας ότι πρόκειται να προστεθούν και να λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2015-2016 και οι ακόλουθες Ομάδες Προσανατολισμού με τους αντίστοιχους Τομείς και τις αντίστοιχες Ειδικότητες: Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής-Κομμωτικής Τομέας Υγείας – Πρόνοιας 1. Βοηθός Νοσηλευτή 2. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων 3. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή 4. Βοηθός Οδοντοτεχνίτη 5. Βοηθός Φαρμακείου Τομέας Αισθητικής – Κομμωτικής 1. Αισθητικής Τέχνης 2. Κομμωτικής Τέχνης Ομάδα Προσανατολισμού Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών 1. Γραφικών Τεχνών

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Αντώνης Μίκροβας Γιάννης Ζησιμόπουλος

ΑΓΡΙΝΙΟ 23-4-2015

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr