Στην αναμονή ο Χάβος

Η πρόθεση του Μάκη Χάβου να παραμείνει στον Παναιτωλικό είναι δεδομένη και στο περιβάλλον του δηλώνει έτοιμος να συζητήσει με την ομάδα όποτε αυτό του…

ΧΑΒΟΣ

Η πρόθεση του Μάκη Χάβου να παραμείνει στον Παναιτωλικό είναι δεδομένη και στο περιβάλλον του δηλώνει έτοιμος να συζητήσει με την ομάδα όποτε αυτό του ζητηθεί με κύριο σκοπό να υπάρξει συμφωνία τόσο για την ανανέωση της συνεργασίας τους, όσο και για το μέλλον του Παναιτωλικού.

Η ΠΑΕ δεν είναι αυτή τη φορά τόσο «γαλαντόμα» στα θετικά σχόλια για τον Σερραίο προπονητή, κάτι που μπορεί να εκληφθεί και ως πάγια θετική στάση της απέναντί του. Πέρσι ο προπονητής του Παναιτωλικού απέδειξε την βούλησή του να παραμείνει κάτοικος Αγρινίου, κάνοντας «γενναίες» υποχωρήσεις σε πολλά θέματα. Κι ενώ ο Χάβος είναι πρόθυμος να το συζητήσει και τώρα, από τον επίσημο Παναιτωλικό δεν έχει φανεί η ίδια πρόθεση. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ παραπέμπουν χρονικά στη λήξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να γίνουν οι… προσεγγίσεις.

Για το επερχόμενο ματς με τον Πλατανιά στην Κρήτη είναι δεδομένη η απουσία του Μπεχαράνο, που λόγω θλάσης δεν υπολογίζεται ούτε για την αναμέτρηση με τη Βέροια στις 10 Μαΐου. Πάντως ο Μπεχαράνο όπως και ο Ετζενγκέλε έχουν δηλωθεί για να εκτίσουν ποινή από κάρτες στο ματς των Χανίων. Επίσης ο Γοδόι πάσχει από ίωση και είναι αμφίβολος για την Κυριακή.

Στο μεταξύ ομάδα Κ15 που βρίσκεται στη Βουλγαρία κέρδισε σε φιλικό αγώνα την Oskar Academy με σκορ 5-0. Δύο τέρματα σημείωσε ο Αλομπισάντ, από ένα οι Πατίλας, Λαΐνας, Καββαδίας. Αύριο Πέμπτη δίνει τον τρίτο φιλικό αγώνα με αντίπαλο την CSKA Σόφιας.

Προτίμηση σε Κάπελ

Ο Λεάντρο Κάπελ είναι ο παίκτης που αναδείχθηκε MVP κόντρα στην Καλλονή, σύμφωνα με την διαδικτυακή ψηφοφορία στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Το ποσοστό που πήρε ήταν 47%, ενώ ο Μαρτίνες ήταν δεύτερος με 39% και ο Μαλεζάς τρίτος με 14%. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Λεάντρο Κάπελ αναδείχτηκε πάλι νικητής στην αντίστοιχη ψηφοφορία για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, συγκεντρώνοντας το 39% , σε ένα παιγνίδι που οι κυανοκίτρινοι γνώρισαν «βαριά» ήττα. Τον τίτλο αυτό είχε κερδίσει για το ματς στην Ξάνθη, όπου επίσης ο Παναιτωλικός γνώρισε ήττα.

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

Η FIFA και η UEFA απέστειλαν στην ΕΠΟ κοινή επιστολή που υπογράφεται από ανώτατα στελέχη τους και γνωστοποιείται αν νομοσχέδιο που καταργεί το αυτοδιοίκητο ψηφιστεί θα υπάρξει μια σειρά από κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με κυριότερη τον άμεσο αποκλεισμό εθνικών συγκροτημάτων και ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις επ’ αόριστον. Η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια ομοσπονδία δεν πρόκειται να στείλουν άλλη επιστολή και η παρούσα κοινοποιείται στην ελληνική κυβέρνηση. Η οποία με τη σειρά της, διά στόματος Σταύρου Κοντονή, έχει ήδη εκφράσει την πεποίθηση πως οι δύο ομοσπονδίες θα κατανοήσουν την αναγκαιότητα αυτή για να αντιμετωπιστούν παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Προς το παρόν η FIFA και η UEFA στέλνουν την θέση τους με μορφή τελεσίγραφου στην κυβέρνηση και τον Σταύρο Κοντονή. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΓΓΑ, το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 27, 28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια. Εφόσον ψηφιστεί, θα υπάρξουν οι συνέπειες.

Πάντως στα τέλη Απριλίου θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, στην οποία η πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης θα θελήσει να επιχειρηματολογήσει εκ νέου και να πείσει για την ορθότητα της απόφασής της.

Γιώργος Παπαϊωάννου