ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤοπικοΒ ΕΠΣΝΑ: Ελπίδες για πολλούς

Β ΕΠΣΝΑ: Ελπίδες για πολλούς

Β ΕΠΣΝΑ: Ελπίδες για πολλούς

Η ΕΠΣ της Αιτωλοακαρνανίας ανακοίνωσε πως οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας, που θα τερματίσουν στην 3η θέση στον Όμιλό τους θα αγωνιστούν σε αγώνες κατάταξης, σε ουδέτερα γήπεδα, για την κάλυψη πιθανής κενής θέσης στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας της επόμενης περιόδου. Αυτό δίνει ελπίδες ακόμα και για τις ομάδες που θα είναι οι ηττημένες των play-offs.

Στην Α΄Κατηγορία ανεβαίνουν σίγουρα οι τρεις πρωταθλητές για να καλύψουν τις θέσεις των τριών ομάδων που υποβιβάζονται και δύο από τους τρεις δευτεραθλητές για να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων της 1ης Κατηγορίας σε 16 από 14 που είναι τα τελευταία χρόνια. Κι αν ο πρωταθλητής της Α΄ΕΠΣΝΑ πάρει την άνοδο στην Γ΄Εθνική υπάρχει μία ακόμα θέση, ώστε θα ανέλθουν και οι τρεις δευτεραθλητές.
Η τελευταία απόφαση για τις τρίτες ομάδες κάθε Ομίλου είχε δύο πρακτικούς λόγους να συμβεί. Ο ένας για τυχόν συγχωνεύσεις, κυρίως σε Θέρμο (Αναγέννηση και Απόλλων), Ευηνοχώρι (Ακαδημία και Ένωση). Ο άλλος λόγος μπορεί να είναι ενδεχόμενη απόφαση (όταν θα τελεσιδικήσει) για υποβιβασμό και του Άρη Αιτωλικού και της Δόξας Καινουρίου και να γίνουν συνολικά τέσσερις οι ομάδες που υποβιβάζονται από την Α΄Κατηγορία. Να θυμίσουμε πως η βαθμολογία της έχει επικυρωθεί και επομένως οι άλλες δύο ομάδες (Ολυμπιακός Παναιτωλίου και Αετός Σταμνάς) είναι ήδη υποβιβασμένες. Υπάρχει και τρίτος λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να αδειάσει θέση στην Α΄ΕΠΣΝΑ, η αδυναμία ομάδας να συμμετάσχει την επόμενη σαιζόν, αλλά τέτοιο «ορατό» ενδεχόμενο δεν υπάρχει.

Όσο για τις ομάδες της Β’ κατηγορίας, που θα τερματίσουν στην 3η θέση, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος ανακοινώνεται ότι οι ομάδες της Β’ κατηγορίας, που θα τερματίσουν στην 3η θέση στον όμιλό τους, μετά από αγώνες play-offs ή χωρίς, θα αγωνιστούν σε αγώνες κατάταξης, σε ουδέτερα γήπεδα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-offs, με σκοπό την κάλυψη ΤΥΧΟΝ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας περιόδου 2015-2016».

Γιώργος Παπαϊωάννου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr