ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΝ. Νικολόπουλος: Ο Πύργος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα συσσωρευμένα σκουπίδια

Ν. Νικολόπουλος: Ο Πύργος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα συσσωρευμένα σκουπίδια

Ν. Νικολόπουλος: Ο Πύργος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  από τα συσσωρευμένα σκουπίδια

Η κυβέρνηση πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά
«Όταν επί εβδομάδες τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους γύρω από τους Ιερούς Ναούς, τα Νοσοκομεία και τα Σχολεία της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας, του Νομού Αρκαδίας και άλλων πόλεων, χωρίς να συγκινείται καμία αρχή, τότε πως είναι δυνατόν σε αυτή την χώρα να επιλύσουμε πιο σύνθετα ζητήματα;»
Τα παραπάνω επισημαίνει σε ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, με θέμα την υγειονομική βόμβα των συσσωρευμένων σκουπιδιών στον Πύργο και στην Τρίπολη, ο βουλευτής και Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα ότι «επιτέλους κάποιος ή κάποιοι από την κυβέρνηση, πρέπει να δείξουν έστω και τώρα ότι μπορούν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά».
Ο κ. Νικολόπουλος στην ερώτηση επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Κουραστήκαμε να βλέπουμε χρόνιες παθογένειες του τόπου μας, να επανέρχονται στο προσκήνιο κάθε τόσο, να καταταλαιπωρούν τους πολίτες και κανένας μα κανένας να μην αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της ριζικής αντιμετώπισής τους.
Το μόνο που δυστυχώς διαχρονικά συμβαίνει είναι τα μπαλάκια να πετάγονται από τον έναν φορέα ή θεσμό στον άλλο, καθώς και η κατάθεση σχεδίων που βρίθουν μεγαλοστομιών και θεωριών, οι οποίες κρύβουν την απόλυτη ανικανότητα των εμπλεκομένων να παρουσιάσουν ρεαλιστικές λύσεις.
Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι τοπικοί φορείς οι οποίοι πρέπει να πάψουν να θεωρητικολογούν και να μεταβιβάζουν τις ευθύνες πάντοτε στην κεντρική εξουσία».
Τέλος ο κ. Νικολόπουλος, αφού σημειώνει ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία στον Πύργο και την Τρίπολη από τη συσσώρευση σκουπιδιών εδώ και εφτά μήνες, και αφού υπενθυμίζει ότι την ερχόμενη εβδομάδα κλείνουν τα σχολεία του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, ρωτά:
– Αν υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί το θέμα των σκουπιδιών άμεσα και ειδικότερα τι προτίθεται να κάνει για την άμεση περισυλλογή των σκουπιδιών του Πύργου, αφού η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr