ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο1ο ΕΠΑΛ-Νέα επιστολή στον υπουργό

1ο ΕΠΑΛ-Νέα επιστολή στον υπουργό

1ο ΕΠΑΛ-Νέα επιστολή στον υπουργό

Νέα επιστολή απέστειλαν προς τον Υπουργό Παιδείας οι μαθητές του του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, αναφορικά με την ακύρωση του ταξιδιού τους στη Γουατεμάλα, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σχολικού ποδοσφαίρου. Εκφράζουν, κυρίως, την απορία τους διότι οι πρωταθλήτριες ομάδες μπάσκετ ταξίδεψαν στην Γαλλία για τον ίδιο σκοπό, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε για τις πρωταθλήτριες σχολικές ομάδες του ποδοσφαίρου, των αγοριών και των κοριτσιών. Ακολουθεί η επιστολή:
«Κύριε Υπουργέ,
Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή ως πρωταθλητές Ελλάδας σχολικών ομάδων στο ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως ως μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Αγρινίου. Είμαστε, λοιπόν, μαθητές ενός δημόσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) της επαρχίας που ενώ δεν έχουμε, ίσως, τα πρωτεία σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καταφέραμε να διακριθούμε πανελληνίως σε αθλητικό επίπεδο περνώντας από τις ίδιες ακριβώς δοκιμασίες με όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας. Στο ίδιο πρωτάθλημα συμμετέχουν ενιαία και επαγγελματικά, ιδιωτικά και δημόσια από όλη τη χώρα, ακριβών και υποβαθμισμένων περιοχών, από σχολεία με ίσως περισσότερες δυνατότητες από εμάς. Επενδύσαμε, λοιπόν, εκτός από τη μάθηση, κυρίως στον αθλητισμό, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας, είτε αυτοί είναι η εκπροσώπηση της χώρας σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, είτε είναι μελλοντική μας εκπαιδευτική σταδιοδρομία.
Και ενώ μας ανακοινώθηκε ότι παύεται η συμμετοχή των Ελληνικών σχολικών ομάδων στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα, βλέπουμε τα τμήματα του μπάσκετ να ταξιδεύουν στη Γαλλία. Κανένας δεν μπορεί να νιώσει καλύτερα από μας τη χαρά, τον ενθουσιασμό και την περηφάνια του να εκπροσωπείς τη χώρα σου και το σχολείο σου στο εξωτερικό. Γι αυτό, άλλωστε, και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία με την ελπίδα να αποζημιώσουν και τους δικούς μας κόπους σηκώνοντας την τιμημένη Ελληνική σημαία διεθνώς. Περιμένουμε να ακούσουμε για διακρίσεις που ευχόμαστε να φέρουν και πανηγυρίσουμε και εμείς μαζί τους.
Αναρωτιόμαστε, όμως, για ποια ισονομία και αξιοκρατία μιλάμε, όταν καταρρακώνετε τα τμήματα του ποδοσφαίρου καταπατώντας παιδικές ψυχές μαθητών, που ήταν ήδη σε ψυχοφθόρα αναμονή με το διαβατήριο στο χέρι κρεμασμένοι από το τηλέφωνο ανήμερα Πάσχα. Ενώ όλοι γιόρταζαν χαρούμενοι, η δική μας πένθιμη μεγάλη Σαρακοστή ξεκινούσε. Αντιλαμβανόμαστε, βέβαια, τη διαφορά κόστους ανάμεσα σε ένα ταξίδι στη Γαλλία και σε ένα στη Γουατεμάλα. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και την εμφανή διάκριση στη στάση σας απέναντι σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Όταν η έννοια των οικογενειών μας είναι ο βιοπορισμός, μήπως κάνουν λάθος που εμπιστεύονται το κράτος για την εκπαίδευση μας; Επειδή οι γονείς μας δεν έχουν την οικονομική άνεση ή τα αναρίθμητα πτυχία ακριβών πανεπιστημίων του εξωτερικού ή τιςάκρες όπως λέγεται ή και προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, μπορεί το κράτος να εμπαίζει αβασάνιστα, την προσπάθειά μας, τους κόπους μας και την κοινωνική μας πιθανόν απομόνωση;
Συνεχίζουμε, παρόλα αυτά, να αναρωτιόμαστε πως θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας από τις αθετημένες υποσχέσεις για την τελική ευθεία των επαναλήψεών μας. Αναρωτιόμαστε πώς να βρούμε ψυχική δύναμη και κουράγιο να συγκεντρωθούμε στο διάβασμά μας βλέποντας ότι βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν τις τελικές εξετάσεις κάνοντας δυστυχώς αναποτελεσματικές προσπάθειες συγκέντρωσης και διαβάσματος . Αναρωτιόμαστε αν μετά από τέτοια ατυχή συμβάντα, των οποίων το Υπουργείο και οι Θεσμοί είχαν την αποκλειστική ευθύνη, αν ως οφείλουν, αποκαταστήσουν την αδικία και ληφθεί πρόνοια για να μας αποδοθεί το δίκαιο, σαν να είχαμε συμμετάσχει και διακριθεί στους παγκόσμιους σχολικούς αγώνες.

Με τιμή,
Η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Ομάδα Ποδοσφαίρου Αγοριών
1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αγρινίου »

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ