Αποτίμηση της εορταστικής περιόδου

Οι τελευταίοι επισκέπτες φεύγουν την Δευτέρα Αποτίμηση της εορταστικής περιόδου Την εορταστική περίοδο η δουλειά στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής παρουσίασε αύξηση 10%, ενώ οι…

Οι τελευταίοι επισκέπτες φεύγουν την Δευτέρα

Αποτίμηση της εορταστικής περιόδου

Την εορταστική περίοδο η δουλειά στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής παρουσίασε αύξηση 10%, ενώ οι πωλήσεις αμνοεριφίων μείωση 7%. Μείωση κατά είκοσι με τριάντα αρνιά καταγράφηκε και στις λίστες των επαγγελματιών ψηστών

 

Τις μέρες του Πάσχα η περιοχή και η πόλη του Αγρινίου κατακλύστηκε από κόσμο. Με αφορμή την εορταστική περίοδο και τις άδειες μόνιμοι κάτοικοι, αλλά κυρίως ετεροδημότες γέμισαν τους δρόμους και τα καταστήματα Εστίασης και Αναψυχής, δίνοντας άλλη όψη στην πόλη και ανανεώνοντας την ψυχολογία του κόσμου, κάτι στο οποίο τελικά βοήθησε και ο καιρός.  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κλάδου Εστίασης και Αναψυχής κ Χρήστο Τσιρώνη, οι επιχειρήσεις του κλάδου από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα παρουσίασαν αύξηση της δουλειάς της τάξεως του 10%, ενώ ύστερα η πτώση αποκλιμακώνονταν σταδιακά . Σήμερα, οι ρυθμοί τους είναι συνηθισμένοι, ενώ στο διάστημα που η δουλειά παρουσίασε αύξηση δούλεψαν όλες οι κατηγορίες των επιχειρήσεων του κλάδου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤις ημέρες αυτές, το έθιμο επιτάσσει την προμήθεια, το σούβλισμα και το ψήσιμο του οβελία. Όπως είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Αγρινίου και Περιχώρων κ Βασίλης Παπαθανάσης, φέτος ο τζίρος στην πώληση αμνοεριφίων παρουσίασε πτώση της τάξεως του 5%, ενώ σημειώθηκε και έλλειψη αμνοεριφίων μόνο την τελευταία μέρα. Οι καταναλωτές που δεν βρήκαν αυτό που ήθελαν την τελευταία μέρα και ξεκίνησαν αγώνα δρόμου με άγνωστο αποτέλεσμα υπολογίζεται ότι είναι της τάξεως  του 7%. Την ίδια στιγμή, παρατηρήθηκε το φαινόμενο καταναλωτών που προμηθεύτηκαν  μικρές ποσότητες κρέατος, αρκετές ώστε να καλύψουν μόνο το Πασχαλινό τους τραπέζι.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, το ψήσιμο του αρνιού δεν ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφού παρατηρήθηκε μείωση από το παραδοσιακό πελατολόγιο των επαγγελματιών ψηστών περίπου στα είκοσι με τριάντα αρνιά. Πολλές οικογένειες έψησαν το αρνί τους στο φούρνο ή βρήκαν άλλους εναλλακτικούς τρόπους να το ψήσουν από το να το δώσουν σε επαγγελματία ψήστη και να πληρώσουν. Παράλληλα, η κίνηση στους δρόμους της πόλης έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά η πλήρη επαναφορά στα καθημερινά δεδομένα αναμένεται να γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς έχουν απομείνει κάποιοι ελάχιστοι επισκέπτες.

Κων/νος Χονδρός