ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΗλειαςΠόλεμος για τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τον Πύργο

Πόλεμος για τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τον Πύργο

Πόλεμος για τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τον Πύργο

Περισσότεροι από 10 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται εκτεθειμένοι στους δρόμου του Πύργου απειλώντας τη δημόσια υγεία και κάνοντας την κατάσταση αφόρητη.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών που αναμενόταν να ξεκινήσει εχθές ματαιώθηκε, παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Αχαΐας για τη μεταφορά ποσοτήτων σκουπιδιών από τον Πύργο στον ΧΥΤΑ του Φλοκά, λόγω του μπλόκου που επιβλήθηκε από του κάτοικους της Αχαΐας.

Όπως αναφέρεται, οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια την κατάσταση για την προστασία της υγείας του και αποφάσισαν την απαγόρευση των απορριμάτων στο συγκεκριμένο ΧΥΤΑ, όπου επιθυμούν μεταφορά και τα σκουπίδια από τη περιοχή των Καλαβρύτων.

Όλα αυτά, μετά την αποκάλυψη ότι επί τρία χρόνια μεταφέρονταν στον ΧΥΤΑ Φλοκά παράνομα απορρίμματα από τα Καλάβρυτα, μέσω κρυφής απόφασης που αφορούσε μια προσωρινή συμφωνία που από ότι φαίνεται έγινε μόνιμη.

Έτσι, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι αν συνεχίσουν το μπλόκο στο ΧΥΤΑ μέχρι αν σταματήσει η παράνομη μεταφορά σκουπιδιών στη περιοχή.

Πηγή: PatrasTimes

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr