ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΠ. Κουρουμπλής: Θέλουμε να ανατρέψουμε το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας

Π. Κουρουμπλής: Θέλουμε να ανατρέψουμε το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας

Π. Κουρουμπλής: Θέλουμε να ανατρέψουμε το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας

H ανάταξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ανατροπή του καθεστώτος της υγειονομικής φτώχειας αποτελούν μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης, επεσήμανε τη Δευτέρα από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης και έλαβε μέρος σε ευρεία σύσκεψη φορέων της υγείας από την περιοχή, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

«Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνοντας ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και να εξαγγείλει 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015 είναι η πιο ισχυρή απάντηση για το πού στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση».

«Αυτό το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί. Γιατί η υγεία είναι αγαθό που αφορά κάθε πολίτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό και αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση ενός πληροφορικού συστήματος που, όπως είπε, θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγω για ένα σύστημα Taxis στο χώρο της υγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.

Παράλληλα επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων, εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η προμήθειά τους όπως και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.

Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών που θα έχει σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας θα ανακοινωθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν ανά νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει εντός του Μαΐου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός τόνισε: «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούμε ένα σύστημα υγείας που βρίσκεται υπό κατάρρευση με στόχο την ανακούφιση του πολίτη και την επιβίωση του συστήματος υγείας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr