ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΟι δύο κρίσιμες ημερομηνίες πριν από το Eurogroup

Οι δύο κρίσιμες ημερομηνίες πριν από το Eurogroup

Οι δύο κρίσιμες ημερομηνίες πριν από το Eurogroup

Δηλώσεις και διαρροές ευρωπαίων αξιωματούχων και «μπαράζ» αρνητικών δημοσιευμάτων συνθέτουν το σκηνικό της ασφυκτικής πίεσης που ασκούν οι δανειστές στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, στο Μαξίμου δεν μένουν με «σταυρωμένα» χέρια και απαντούν σε κάθε δημοσίευμα που επιχειρεί να βλάψει τις διαπραγματεύσεις. Όπως έγινε με τοάρθρο της Γερμανικής εφημερίδας «F.A.S» και την σκληρή απάντηση που έδωσε η Αθήνα κάνοντας λόγο για υπονόμευση των συζητήσεων.

Οι Βρυξέλλες επιθυμούν να υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια, έτσι ώστε να έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου.

Όμως εν μέσω των συνομιλιών θα υπάρξουν δύο γεγονότα που θα δείξουν το κλίμα που επικρατεί για την χώρα μας στην ευρωζώνη. Η πρώτη θα είναι τα όσα θα ειπωθούν από τον Β. Σόιμπλε και τον Γ. Βαρουφάκη στο συνέδριο του Ινστιτούτου Brookings, στις 16 Απριλίου και δύο ημέρες αργότερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ του ΔΝΤ που θα παρουσιάσει την έκθεση για την οικονομική πορεία χωρών ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή επικριτικά δημοσιεύματα από τον διεθνή τύπο εναντίον της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις δίνουν και παίρνουν. Με την «FAS» την σκυτάλη πήρε το Reuters.

«Ακόμα και αν η Ελλάδα επιβιώσει τους επομένους τρεις μήνες, ταλαντευόμενη στο χείλος της χρεοκοπίας, πιθανώς να έχει χάσει την ευκαιρία της για μια μακροχρόνια συμφωνία για το χρέος της, καθώς έχει αποξενώσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη, και μάλιστα την στιγμή που τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ», ανέφερε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, στο οποίο παράλληλα σημειώνεται πως «ο Αλέξης Τσίπρας και η αριστερή κυβέρνηση του έχουν καταστρέψει σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη των πιστωτών της χώρας, ώστε λύσεις που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί πριν μερικές εβδομάδες, τώρα πια φαντάζουν απίθανες».

Real.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr