ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΜπίζνα πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με ηρωίνη αξίας 40 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκε!

Μπίζνα πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με ηρωίνη αξίας 40 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκε!

Μπίζνα πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με ηρωίνη αξίας 40 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκε!

Αρχηγικό ρόλο είχε ο απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στη δράση διεθνήςσπείρας διακίνησης ναρκωτικών, μέλη της οποίας συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία, ενώ κατασχέθηκαν 369 κιλά ηρωίνης, αξίας 40 εκατ. ευρώ!

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούντο στην εισαγωγή και αποθήκευση στην Ελλάδα και στη συνέχεια μεταφορά και διαμετακόμιση, με φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (ηρωίνης) από την Ασία με προορισμό την Δυτική Ευρώπη και την περαιτέρω διακίνησή τους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Μετά από πολυήμερη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για έναν 60χρονο, απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, αρχηγικό μέλος της σπείρας και για δύο Σλοβένους, ηλικίας 33 και 45 ετών. Συνεργός των ανωτέρω στην ίδια υπόθεση, οι οποίοι αναζητούνται είναι και ένας 54χρονος Έλληνας καθώς και ένας Τούρκος.

Σε βάρος όλων των παραπάνω εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών πιστοποίησε την εγκληματική δράση των δύο εμπλεκομένων Ελλήνων-συνεταίρων σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την εμπορία καυσίμων, ναυτιλιακές πρακτορεύσεις σε μεταφορές εμπορευμάτων και ναυτιλιακές εταιρείες.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία:
“Την 1η Απριλίου εντοπίσθηκε φορτηγό αυτοκίνητο, με επιβαίνοντες τους δύο Σλοβένους στο πορθμιακό σημείο εισόδου της Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από την Σλοβενία μέσω Ιταλίας, έμφορτο με νόμιμο φορτίο τυποποιημένου συσκευασμένου γάλακτος, το οποίο προοριζόταν για υπεραγορά της περιοχής του Πειραιά.
Στις 7 Απριλίου μετέβησαν καθοδηγούμενοι σε αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή του Περιστερίου, όπου πραγματοποιήθηκε η φόρτωση των προς μεταφορά ναρκωτικών (ηρωίνης).
Την επομένη το παραπάνω φορτηγό, φόρτωσε από εταιρεία υλικών επισκευής λεβήτων πλοίων, νόμιμο φορτίο αποτελούμενο από σιδηρές σωλήνες αποκαταστάσεως λεβήτων πλοίων και αντίστοιχα κιβώτια με εργαλεία, με προορισμό την Αμβέρσα Βελγίου. Το παραπάνω φορτίο αποτελούσε το μέσο απόκρυψης και κάλυψης της μεταφερόμενης ποσότητας ηρωίνης.
Στις 9 Απριλίου μετέβη στον λιμένα Πατρών, προκειμένου να επιβιβασθεί σε οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό την Ευρώπη, μέσω Ιταλίας.
Προ της επιβιβάσεώς του, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών ακινητοποίησαν το προαναφερόμενο φορτηγό, το οποίο αφού ελέγχθηκε και ανιχνεύτηκαν ενδείξεις ασύμβατου φορτίου με το δηλούμενο στα παραστατικά έγγραφα μεταφοράς, οδηγήθηκε στις αστυνομικές εγκαταστάσεις Αμυγδαλέζας Αττικής για ενδελεχή έλεγχο.
Κατά τον έλεγχο, πέραν του νόμιμου φορτίου των σιδηρών σωλήνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριακόσιες σαράντα όμοιες, ανισοβαρείς, συσκευασίες-πακέτα του ενός κιλού περίπου, περιτυλιγμένες με κίτρινη μονωτική ταινία, που περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 369 κιλών και 200 γραμμαρίων.
Από την διάρθρωση της εγκληματικής οργανώσεως, την μεθοδολογία δράσεως των εμπλεκομένων και την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών, προκύπτει εκ μέρους των ανωτέρω κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, το δε προσδοκώμενο χρηματικό όφελος από την πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας υπολογίζεται στη χονδρική αγορά περίπου στα 7.350.000 ευρώ και στη λιανική περίπου στα 40.000.000

Newsit.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr